ons hotel

zaterdag 16 maart 2013

Vers bloed

We hebben 2 nieuwe medewerksters aangenomen voor het ontbijt. Voordat iedereen denkt "wat veel", de ene wil maar 1 tot 2 dagen per week werken, en de andere 3 dagen. Of onze geopereerde-schouder-medewerkster nog terug gaat komen is onbekend, maar die zou dan de overige dagen  kunnen inspringen. Zo niet, hebben we nog een geschikte sollicitant die we kunnen bellen.
Voor de vacature van kamermeisje lopen de sollicitaties nog niet heel goed. Dit weekend hebben we weer een aantal gesprekken. Er melden zich ook mensen die rare voorstellingen hebben over het werk, de hoogte van het salaris of de werktijd. De mooiste was iemand die solliciteerde als ontbijtmedewerkster, maar die alleen vanaf 14 uur kon werken. Hopelijk komt er morgen wat uit de gesprekken. Heel grappig: er heeft iemand gesolliciteerd met precies dezelfde voor-en achternaam als 1 van onze vaste medewerksters, en ook nog voor dezelfde functie. Ze kennen elkaar niet, en zijn geen familie. Als we die aannemen, wordt het voor iedereen (voor de twee dames, voor ons, voor de accountant,  de belastingdienst, de  verlichte sociale verzekeringen, de andere medewerkers, enz) ingewikkeld....

Vandaag was onze 15-jarige hulpkracht er een paar uurtjes, dat hielp enorm want Pepijn was bezig met inwerken. Haar moeder kwakkelt nog steeds met voet en knie, en moet wachten totdat ze een MRI-scan gehad heeft wat er nou eigenlijk aan de hand is, voordat ze weer mag werken. We gaan zo blij zijn als we het team weer compleet hebben. Het lukt ons net aan om ontbijt, kamerschoonmaak en de hoogst noodzakelijke dingen te doen, maar er blijft geen tijd over voor administratie, strijken, onderhoud, reclame, een gezellig babbeltje met de gasten, of zelfs maar fatsoenlijk slapen. Natuurlijk kost personeel ook behoorlijk wat, maar de omzetgroei lijkt de laatste maanden zelfs iets te stagneren omdat we te weinig tijd hebben om nieuwe gasten te werven en omdat we voor de gasten in huis ook weinig tijd hebben en te moe zijn (als het gezellig is in de bar drinken mensen meer bijvoorbeeld). Binnenkort komt het tuinonderhoud er ook weer bij, in de zomer zijn die 2000 m2 die maar doorgroeien ook een gigantische kluif voor Pepijn.

Nog een paar daagjes en dan gaan we een weekje dicht. We hebben gehoord dat we in de regio absoluut niet de enige zijn. Het wordt niet echt vakantie, vooral met de boekhouding lopen we erg achter, we zijn met wat nieuwe leveranciers in gesprek die in de vrije week leveren, en we moeten voor de Pasen nog heel veel inkopen. De koelcel en de vriezer zijn op dit moment redelijk leeg aangezien we ook niet zo vol zitten, volgende week ook nog een weekje dicht zijn, en we dus zoveel niet op voorraad kunnen houden, en bovendien gaan we de kaart een beetje veranderen. We experimenteren al een klein beetje tussendoor met nieuwe gerechten voor de kaart, en met nieuwe kooktechnieken zoals slow-cooking en confijten. We maakten al alle soepen en sauzen zelf, nu gaan we ook de saladedressings zelf maken. Die zijn superlekker en makkelijk te maken, en zelfs sla-hater Pepijn eet nu graag sla. We hadden al bijna geen convenience, maar nu wordt dat nog minder. Natuurlijk moeten we in ons weekje "vrij" dus nu een nieuwe menukaart typen en alles opnieuw uitrekenen.Vriend Alwin komt op bezoek, heel erg gezellig, dus we gaan samen ook wel wat leuke dingen doen. Pepijn en Alwin hoopten samen nog wat te kunnen skieen. Bovendien is de borrel van de internationale club Internations ook in die week en heeft 1 van onze nieuwe Internations-vrienden ons uitgenodigd om naar een optreden van zijn (Beierse) band te komen kijken. We wilden eigenlijk in samenwerking met de Italiaans-Mexicaanse coordinator van Internations een wintersport-event organiseren met eten of drinken bij ons en dan sneeuwschoen-wandelen of langlaufen of zo, maar de sneeuw is een beetje weg aan het dooien, dus dat gaat dit jaar niet meer lukken. Misschien volgende winter...

Ook volgende week komt de nieuwe Coca-Cola-koelkast voor in de lobby (zie ook log van 26 februari). De minibars komen uit de goedkopere kamers, en in de duurdere kamers (superior en triple) worden ze leeggeruimd en kunnen mensen ze gebruiken voor eigen spullen (wat ze nu toch al doen) of zelf vullen met dranken naar keuze uit de grote lobby-koelkast. Op termijn komen de koelkasten waarschijnlijk ook uit die kamers, maar we kunnen ze toch niet allemaal in een keer verwijderen, en wat doe je met al die oude koelkasten?

1 opmerking:

  1. Een ontbijtmedewerker vanaf 14:00. Tja, als je al lang geen werk hebt en dus gewend bent aan lang uitslapen, misschien nog wel te begrijpen.

    Geniet van het weekje vrij, al is er genoeg te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.