ons hotel

donderdag 18 april 2013

Nieuwe ontbijtdame

Driemaal raden wie er beloofd had gisteren langs te komen en niet geweest is....het is rood en begint met een C...Vandaag zaten er mensen te lunchen op ons terras, het is echt geen gezicht. Iedereen vraagt wat die grote koelkast daar op z'n kant doet. Toen we dinsdag bij de Metro waren vroeg onze contactpersoon aldaar zelfs nog of het probleem met Coca Cola inmiddels al opgelost was, zo bekend is de ellende inmiddels.

Het weer is hier de afgelopen dagen super geweest, maar vanaf morgen is het weer uit met de pret. Eerder vandaag was er in de vooruitzichten zelfs sprake van lichte sneeuwval morgen, maar dat hebben ze gelukkig snel weer ingetrokken. Een knal van 24 graden vandaag naar 6 graden overmorgen met daarbij 96% kans op regen is al erg genoeg. Pepijn is vandaag hard bezig in de tuin voordat het weer roet in het eten gooit.

Dinsdag kwam eerst onze nieuwe ontbijtmedewerkster inwerken die we maar meteen maandag hadden aangenomen na het gesprek. Dat ziet er veelbelovend uit, we hopen dat ze blijft. Ze is een lekkere vlotte tante met een goed gevoel voor humor. Met Christine klikte het ook meteen. De andere sollicitante die maandag zou komen had gebeld dat ze ondertussen al een andere baan had gevonden. Kijk mensen, zo kan het dus ook, netjes afbellen! Zaterdag komt er een sollicitant voor de kamers, het is een student die een bijbaan zoekt. Hij heeft eerder bijbaantjes gehad als klusser enzo, dus dat is ook niet verkeerd als Pepijn daar ook wat ondersteuning zou kunnen krijgen. Onze nieuwe schoonmaakster doet het top, maakt alles keurig schoon, ze ziet er zelf netjes uit, is vriendelijk en beleefd tegen de gasten en de collega's, en is flexibel. Ik heb net gevraagd of ze na het weekend een extra dagje kan werken omdat het weekend toch wel druk begint te worden. Het enige nadeel is dat ze vaak in het weekend niet kan werken omdat haar man bij de ME is, en in het weekend vaak demonstraties of voetbalwedstrijden onder controle moet houden en ze dan geen kinderoppas heeft.

Ons zorgenkindje was zondag weer niet al te sterk. Aan mijn eigen werk kwam ik weer niet toe omdat ik alleen maar bezig was met controleren en corrigeren. Ik nam een hap van een croissant die zij gebakken had en die was zo droog dat ik er bijna in stikte. Nee hoor, ze had niets fout gedaan, het lag aan de croissants....Heel gek dat de croissant die ik daarna zelf bakte sappig en vers was....Nee hoor, ze wist niet hoe dat kon. Dat is ook een deel van het probleem, er volgt geen zelfreflectie wat er mis gegaan kan zijn en hoe ze het anders zou kunnen doen, dus dezelfde fouten worden steeds opnieuw gemaakt. Ondertussen konden de croissants de vuilnisbak in omdat je die zo niet kon serveren. Dit weekend volgt de herkansing met Pepijn erbij. Dat is dan week vijf, en zoals gezegd gaan basisdingen zoals broodjes bakken tot nu toe nog steeds niet goed. Ze had 10 gasten, maar dat ging al niet goed, laat staan hoe dit moet gaan als het echt druk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten