ons hotel

zaterdag 4 mei 2013

Nieuwe koelkast


Ja, we hebben een nieuwe koelkast. Hij is niet rood, zullen we er maar gelijk bij vertellen. We zijn er blij mee, bij de Metro was een superaanbieding die zuinig en heel stil is. De CocaCola koelkast ligt nog steeds heel zielig op het terras niet afgehaald te wezen. Onnodig te zeggen dat wij ook deze week, ondanks veelvuldig telefonisch contact van onze kant, niemand van dit fantastische wereldbedrijf mochten begroeten. We snappen nu waarom er zoveel van die koelkasten op Ebay staan, die zijn natuurlijk ook nooit opgehaald, en op een gegeven moment worden de ondernemers het zat.Afgelopen week hebben we onze vakantie voor november geboekt. Ook dat kan bij ons natuurlijk nooit zonder hindernissen gaan. We hadden in februari of maart al een aanbieding voor een ledenreis gezien in de ADAC Motorwelt (wat in Nederland de ANWB-Kampioen is). Het ging om een rondreis door Zuidwest-Turkije, een deel van het land wat we nog niet hadden gezien, met lokale gidsen van de organisatie waar we vorige keer zo gigantisch tevreden over waren, en daarna 1 week all-inclusive uitrusten in een 5-sterrenhotel. Je kon kiezen tussen een hotel wat direkt naast een van de hotels van de vorige rondreis lag (niet boeiend dus), of eentje in Belek precies tusen Side en Antalya. Die wilden we dus, beter hotel, betere lokatie, de mogelijkheid om fijn met de lokale bus een uitstapje te maken naar 2 van de leukste plaatsen aan de Turkse Rivera. Toen we wilden boeken, kwam de website met de mededeling "hotel vol". Tsja, en dat andere hotel wilden we echt niet. We hebben dus maar even doorgezocht. Vorig jaar waren we met onze cruise een dag in Valetta en dat vonden we toen zo leuk dat Malta ons ook een goed idee leek. Super leuke aanbieding gezien, we wilden boeken en toen was het vliegtuig vol. Zucht! Deze week zocht ik dus verder op de site van verschillende aanbieders, en kwam toen ook op de website van de reisorganisatie van de Turkije-reis. Hé, twee plaatsjes vrij voor de reis die we graag wilden! Snel geboekt dus!

Verder was het een enerverende week. Ik was een paar dagen uitgeschakeld wegens migraine en natuurlijk hebben wij dinsdag 30 april trouw voor de buis gezeten. Na de inhuldiging zijn we een taartje gaan eten om deze speciale dag te vieren, en hebben we in het zonnetje een wandeling om de Große Arbersee gemaakt. Niet te geloven hoeveel sneeuw daar nog lag!De dag van ons vorige logje zijn we - heel laat - toch nog bij Internations aangekomen. Na de borrel wilden een paar mensen nog iets gaan drinken bij de Ierse pub en we zijn gezellig meegegaan. Het werd uiteindelijk erg laat (vroeg?), maar het was een superavond en we zeiden tegen elkaar dat we langzaam leuke vrienden aan het maken zijn. We merken dat vele van de expats (en duitsers die bij internationale bedrijven werken) hetzelfde soort opleiding-, levenservaring- en denkniveau hebben. Dat klinkt elitair, maar zo bedoel ik het niet. Hier in de omgeving word je vaak niet begrepen en leg je minder makkelijk contacten, omdat mensen hele andere interesses hebben, of bijvoorbeeld nog nooit in het buitenland geweest zijn.


 Dan kwam er het goede nieuws van de bank dat vanwege de historisch lage rente en onze goede vooruitzichten onze hypotheken overgesloten gaan worden naar een lager tarief met een langere looptijd. Dat maakt op jaarbasis nogal wat uit.
1 opmerking: