ons hotel

donderdag 16 mei 2013

Wonder

Nee maar! Dinsdag een telefoontje van de Coca Cola: we komen de koelkast morgen halen. En daadwerkelijk is het kreng eindelijk gisteren afgehaald. Een nieuwe hebben we van ze natuurlijk nooit gekregen en daar wordt verder ook niet over gesproken.Vandaag werden we toch weer lastig gevallen door een mevrouw van de Coca Cola besteldienst, en dat terwijl Pepijn vorige week duidelijk had gemaakt dat we niet meer gebeld wilden worden. Die van vandaag was een vasthoudend tiepje, het ligt in de lijn der verwachtingen dat ze ons de komende twintig jaar nog wel iedere week blijft bellen.

Dinsdag hebben we in Straubing bij de bank de papieren voor onze nieuwe hypotheek ondertekend. Het was schitterend weer, dus daarna hebben we heerlijk op een terrasje gezeten. We waren al een tijdje niet in Straubing geweest, we hebben nog even door de stad geslenterd. Bij de VVV hebben we een tas vol met boekjes en wandelroutes van Straubing meegekregen, die vinden onder de gasten altijd gretig aftrek en onze VVV hier in Lam heeft veel, maar niets over Straubing. Hier in de omgeving kunnen ze niet begrijpen dat onze gasten graag een dagje naar Straubing, Regensburg of Passau gaan, in hun ogen is dat gigantisch ver. Ze vergeten er even bij dat als gasten helemaal uit Hamburg, Antwerpen of Budapest zijn komen rijden die dat natuurlijk helemaal niet ver vinden.

Vandaag is het een rustig dagje, echt stilte voor de storm, zoals je dat wel vaker ziet voor een vakantie of feestdag. De weinige gasten zijn ook nergens te bekennen, om 21 uur kan het restaurant dicht en zitten wij voor de buis bij het songfestival. Wel was er een ongewone hoeveelheid email, daaraan kan je zien dat we richting hoogseizoen gaan. Iedere keer moet ik dit logje onderbreken om weer een boeking in te voeren of een aanvraag te beantwoorden. Pepijn heeft de heg gesnoeid, ik heb een hoop papierwerk weggewerkt. De komende weken worden zó druk. De drukte van Pinksteren loopt moeiteloos door in het lange Fronleichnam-weekend. Tussendoor ben ik 4 dagen weg naar Nederland, arme Pepijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten