ons hotel

zaterdag 30 november 2013

Verlengingsweek

Twee dagen geleden was onze rondreis ten einde, en werden we naar ons verlengingshotel gebracht. Een lot uit de loterij! Het is hier prachtig, de kamer, het personeel en vooral het eten zijn allemaal even geweldig!

We waren met het vorige logje gebleven bij Ölüdeniz. De volgende dag ging de reis verder langs de kust richting Antalya. Onderweg maakten we een boottocht naar de verzonken stad Kekova, natuurlijk weer in de regen. De boot had een glazen bodem, maar omdat er de afgelopen dagen zoveel regen was gevallen, hebben we helaas door de bodem niets gezien, In het schattige vissersdorpje lunchte we met verse vis bij een charmante Italiaan die daar al 22 jaar woonde. Daarna bezochten we in Demre de kerk van de Heilige Sint Nicolaas van Myra (inderdaad, de ons bekende goedheiligman) die hier bisschop was in de 4de eeuw en de schutspatroon van kinderen en zeevarenden. Hoe de legende ooit is ontstaan dat Sinterklaas uit Spanje zou komen, geen idee! Natuurlijk werden we weer getrakteerd op een fikse regenbui, niet de eerste en niet de laatste van de dag. Hierna gingen we naar de lykische rotsgraven die net buiten Demre liggen, samen met een grieks-romeins theater. Ook hier weer een buitje. Daarna volgde een busreis van een paar uur. Het was al donker toen we in Kemer aankwamen. Hier werdcn we in een prachtig zeer luxe hotel ondergebracht. Ook daar was alles top: personeel, kamer, eten etc. Het enige was daar dat de dranken zo duur waren, zeker in verhouding tot elders in Turkije.

De volgende dag maakten we een dagtocht naar Antalya, de spullen konden dus in Mirada del Mar hotel blijven. Onderweg stopten we bij de verplichte lederwarenshow en juwelenverkoop. Je weet dat het erbij zit, gewoon glimlachen en zeggen dat je niets wilt. Deze winkels sponsoren ten dele je goedkope reis naar Turkije. De afgelopen 2 jaar hebben ze hier echt geleerd dat de toeristen al dat gezeur en gebedel om iets te kopen niet willen, ook op straat is het veel minder erg dan voorheen. Of we zijn er inmiddels aan gewend natuurlijk. In Antalya zijn we na de lunch niet meegegaan met de wandeling door de oude stad en de boottocht. Dat kennen we nu onderhand wel, die stad hebben we al 2 keer gezien, en het identieke programma hebben we 2 jaar geleden ook gedaan. Bovendien was het de derde dag op rij dat er een boottocht bij zat. Het weer was wel prachtig voor de verandering, we waren veel te warm gekleed. Wij zijn de moderne stad ingedoken, en hebben gezellig een beetje gewinkeld in de winkelstraat waar de normale turk winkelt, bij normale winkels met prijskaartjes waar je rustig kunt kijken en niet hoeft af te dingen. Bij de bus namen we afscheid van onze reisleider, die bleef naar Antalya en verheugde zich duidelijk op een nachtje in zijn eigen bed.

Donderdag zijn we dus naar het Maritim Pine Beach Resort gebracht in Belek. Een prachtig hotelcomplex, met ongelofelijk goed eten. Er is een mix van vele soorten gasten: er is een turks en een internationaal medisch congres, er is een internationale vechtsportwedstrijd met sporters uit onder andere Nieuw Zeeland, Brazilie, Taiwan en Zuid-Afrika, en daarnaast zijn er duitse vakantiegangers.
Vandaag zijn we naar de markt in Belek geweest, een makkelijke wandeling van 3 km heen en 3 km terug in het zonnetje. Het weer is totaal anders dan vorige week: 23 graden en strakblauwe lucht. Belek is een stuk leuker en schoner dan andere centra aan deze kust, maar het blijft natuurlijk een toeristenghetto. We hebben niets van de markt gekocht, alleen heb ik bij de apotheek een Otrivin-spray gekocht omdat ik last van mijn voorhoofdholte heb. We genieten hier met volle teugen, ook van de all-inclusive cocktails!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten