ons hotel

dinsdag 28 januari 2014

Masochistisch

Het is officieel: we moeten echt een boek schrijven. Ik heb in onze blog gezocht of we over onderstaand verhaal in oktober al eens geschreven hadden, maar kon het nergens vinden.

In oktober, toen mijn ouders hier waren, hadden we hele merkwaardige gasten. De hele manier van doen en reageren was al niet helemaal normaal. Toen vroegen ze de avond voor vertrek of ze het geld van hun verblijf niet na vertrek konden overmaken, het kwam ze nu niet zo uit om te betalen. Dus Pepijn heeft (gewoon netjes en beleefd) gezegd dat we daar helaas erg slechte ervaringen mee hadden, en dat er hier betaald moest worden. Mijn ouders waren hier en die wisten niet wat ze hoorden. "Dat vraag je toch niet?" "Ja hoor mam, heel normaal". Enfin, die mensen waren dus zo boos dat ze moesten betalen, dat ze iets heel leuks verzonnen hadden om wraak te nemen. Ze hebben 3 rollen wc papier in de wc geduwd en hem daarmee eerst goed verstopt, toen hebben ze er bovenop gescheten, en daarna doorgetrokken. Onze superlieve medewerkster had zo ongeveer eerst een emmertje voor zichzelf nodig om in over te geven, die schat kwam groen en half huilend uit die badkamer. Pepijn had toch z'n oude kluskleding aan en heeft het opgelost. Hij kwam met de biobak en plastic handschoenen vloekend door de lobby. In het gastenprofiel in de computer kwam natuurlijk meteen te staan "Zwarte Lijst".

Gisteravond tijdens de dinerservice belde er een vrouw op. De naam heb ik in de hektiek niet verstaan. De vraag was of we 30 en 31 maart een kamer vrij hadden. Nou nee, de laatste week van maart zijn we altijd dicht.  De vrouw ging huilen (?). Ze was sprakeloos, ze waren al eens bij ons, die dag was haar huwelijksjubileum, en ze hadden zich er zo op verheugd. Het was mij al snel duidelijk dat die mevrouw niet helemaal normaal reageerde. Ik heb duidelijk gemaakt dat ze ofwel een andere datum moest uitzoeken (wilde ze niet) of een ander hotel (wilde ze ook niet). Later op de avond heb ik in het computersysteem gezocht wie dat geweest kon zijn, maar vorig jaar rond die tijd hadden we alleen maar niet-getrouwde jongeren, een man alleen en wat zakenreizigers in huis.

Vanmorgen kwam er een automatische email-aanvraag binnen van een reisportaal waar wij vaak en graag zaken mee doen. Voor 30 en 31 maart, met in de vrije tekst "gasten waren vorig jaar al bij u, huwelijksjubileum". Gôh, wie zou dat nou kunnen zijn? Het antwoord was natuurlijk nee, we zijn dicht, en het maakt niets uit hoe en waar je dat aanvraagt, het eindresultaat blijft nee. Nu hadden we een naam, en  Pepijn is dus even gaan zoeken in de computer. Oh Nee....het zijn die mensen van de wc-rollen! Ik had alleen op maart/april gezocht omdat ik de indruk kreeg dat die vorige keer dezelfde periode hier waren, ze bleef maar praten over haar huwelijksjubileum. Toevallig was dezelfde medewerkster er vanmorgen ook. Pepijn dus grappend tegen haar: "je raad nooit wie er weer willen komen". Zij lachend: "weg, wegwezen, we zijn vol, boeking nooit mogelijk". Nou ja, dat gaat natuurlijk altijd het antwoord zijn als die mensen het blijven proberen. We zijn heel gastvrij, maar toch echt niet masochistisch.

**UPDATE**

Vanmiddag in Straubing in de stad op onze vrije middag: de telefoon gaat. Een mevrouw wil graag een kamer voor 3 nachten boeken in juli.  Ze noemt geen naam. Pepijn noemt prijs, mogelijkheden, en dergelijke op. De vrouw zegt dat ze 2 nachten wil afrekenen via hetzelfde reisportaal van vanmorgen. Daarom de vraag of ze misschien mevrouw X (zelfde naam als vanmorgen) is. Het antwoord blijkt ja. Pepijn maakt de vrouw in 1 zin duidelijk dat wij een boeking van haar niet meer gaan aannemen, "gezien de toestand waarin ze de badkamer de vorige keer heeft achtergelaten". Reactie: *klik*. Zonder enig weerwoord wordt er meteen neergelegd. Die wist dus precies wat ze gedaan had, anders zou iemand toch verbaast reageren of vragen stellen? Verder niets meer gehoord. Ook geen email, fax of iets dergelijks.

4 opmerkingen:

  1. Bijna niet te geloven dat mensen zoiets doen! Maar helaas dus wel. Ken ook het verhaal van oplichters die een huis gehuurd hadden, slechts een maand de huur betaald, daarna hadden ze geen geld meer, net voor uitzetting zelf vertrokken zijn masr niet nadat ze met verf van alles bekladderd hadden, scheldwoorden overal gezet, de hond overal hadden laten schijten! En daar was via justitie niets aan te doen! Niet te geloven! Dan hebben jullie nog "geluk" gehad met het onsmakelijke klusje van de wc ontstoppen. Ben benieuwd of ze het nog eens proberen. Ingrid (SE)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die mensen moeten psychiatrische hulp zoeken... dat is toch niet normaal hoe die zich gedragen???

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als een verhuurder van maar 1 vakantiehuis hebben wij gelukkig geen computersysteem nodig om te herinnneren wie er niet meer inkomen. Maar idioten heb je overal. Wij merken het aan de water en electra rekeningen. Die zijn soms wel 4 x zo hoog per maand dan als wij zelf in het huis verblijven... Wij hebben dus ook een zwarte lijst.....

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.