ons hotel

zondag 2 februari 2014

Het is februari!

Ongelofelijk dat het al weer februari is.  Voor een "langzame maand" is januari echt omgevlogen.

Op weerfront is er weinig veranderd. Vorige week hebben we sneeuw gehad, maar dat dooit inmiddels bijna geheel weer weg. Aan de zuidkant van de Alpen verzuipen ze in de sneeuw (vooral noord-Italie en Karinthie), aan de noordkant van de Alpen en noordelijk daarvan is het kommer en kwel. Op de Arber ligt nog 50 cm sneeuw, en dat zal ook wel de rest van de winter blijven liggen, maar veel nieuws komt er niet bij. De weersverwachting is ook een soort loterij, er wordt wat geroepen en de volgende dag wordt dat dan weer teruggedraaid. Voor volgende week was eigenlijk 12 graden voorspeld, maar volgens de nieuwste prognoses blijft het rond de nul. Van 10 tot 13 februari zijn in Lam de Special Olympics. Het gaat na veel vergaderen wel door, maar wij hebben tot nu toe nul boekingen. Andere gasten, die niet bij het event horen, lijken die week ook weg te blijven.

Gezien de weersomstandigheden gaat het eigenlijk nog vrij aardig hier in het hotel, we zijn eigenlijk verrast. We hebben januari met een klein verliesje afgesloten ten opzichte van andere jaren, dat ligt vrijwel geheel aan de restaurantomzet. Wintersporters eten graag in het hotel als ze terugkomen van de piste of loipe, en veel wintersporters hebben we nu natuurlijk niet echt. Mensen die langere dagtrips naar bijvoorbeeld Regensburg maken, eten daar of onderweg. Een echte besparing hebben we met de stookolie: omdat het veel minder koud is dan normaal, hebben we deze winter een paar duizend liter/euro minder verstookt. Stookolie is per liter ook minder duur dan andere winters, omdat er natuurlijk minder vraag is.

Voor de lente en zomer krijgen we erg veel aanvragen, erg rustig in kantoor hebben we het dus niet. Het klussen gaat tijdelijk mede daarom wat langzamer, ook omdat we volgend week alle kamers nodig gaan hebben, en we dus moeilijk iets kunnen doen waarvoor de kamer langer niet verhuurbaar is. We hebben in 1 van de badkamers de groene tegels met tegelverf aangepakt, en het ziet er direkt zoveel beter uit dat we bij de fabriek een hele pallet besteld hebben om alle badkamers te gaan doen.

Driemaal raden wie er terug is van "vakantie" en direkt bij een andere arts een aansluitende ziekmelding heeft gebietst, die ze overigens vrolijk persoonlijk kwam langsbrengen. Op de papieren van de kuurkliniek staat "bij ontslag uit de kliniek in staat tot arbeid". Zo ziek is die dus....

2 opmerkingen:

  1. Wat kan het toch raar lopen. Jullie besparen olie ondat het niet koud is en wij breken alle kou records and ze kunnen hier de pellets en corn niet aan slepen.
    Gr petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou voor die éne werkneemster toch maar eens bij een arbeidsjurist navraag gaan doen. Het riekt zelfs als je het leest.....
    Wiebe

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.