ons hotel

zondag 16 februari 2014

Hetzelfde patroon

De weken volgen deze winter allemaal hetzelfde patroon: door de weeks erg weinig gasten, en dan in het weekend alle registers open. Mijn rug en knieen doen nog vreselijk zeer van de mega-avond in het restaurant gisteravond. De laatste mensen die kwamen zitten konden we bij het geven van de menukaart mededelen dat het wel even ging duren. Uiteindelijk vond niemand dat erg, en mensen waren allen zeer positief over de kwaliteit van het eten en hoe kort het uiteindelijk nog had geduurd. We mogen blij zijn dat er nog zoveel mensen een weekendje weg willen, dat redt onze omzet deze winter nog aardig. Ook de volgende weekenden is het volle bak. Begin maart hebben we dan nog een week dat het de hele week goed vol is vanwege de Beierse voorjaarsvakantie. Omdat de feestdagen vorig jaar heel erg vroeg lagen, en dit jaar extreem laat, is het moeilijk maanden met vorig jaar te vergelijken omdat de pieken anders liggen, maar over het algemeen valt het dus nog mee met de bezetting. Ondertussen is het opknappen van de badkamers een beetje tot stilstand gekomen. De tegelverf moet 10 dagen compleet uitharden, en we kunnen de kamers in de weekenden eigenlijk niet missen.

De temperaturen blijven zwoel, gisteren was het ook weer 13 graden. De bomen in de voortuin zijn al helemaal uitgelopen met katjes. We hebben nog steeds geen olie hoeven te bestellen door de milde temperaturen, de olieprijs blijft maar dalen, dus we wachten zo lang mogelijk. We geven het geld natuurlijk op dit moment liever niet uit. Pepijn had vrijdag wat leveranciers gebeld, die verzekerde hem dat er geen wachttijden waren, de vraag was zo laag dat ze meteen binnen een paar dagen na bestelling een tankauto konden sturen.

Het is ondertussen een beetje behelpen met onze TV. We hebben sinds deze week nog maar een paar niet-duitse kanalen over, met het wegvallen van alle engelse kanalen, en de omzetting van vele nederlandse netten van de Astra 1 naar de Astra 3 sateliet of van SD naar HD/MPEG4. We hebben het deze week echt geprobeerd met de duitse netten, maar dan zit je echt jankend voor de tv, en dat is niet van ontroering. We moeten een nieuwe decoder voor de meeste nederlandse netten, en de nu werkloze tweede schotel op het dak (ontvangt natuurlijk geen BBC enzo meer) moet worden uitgericht op de Astra 3. Ook willen we een ander nederlands decoder-abonnement zodat we wat meer netten hebben. De tip van een lezer over FilmOn (bedankt Noud) heeft geholpen: op de receptiecomputer kunnen we over het vaste LAN-netwerk nu in ieder geval de laatste delen van een serie die we op ITV aan het volgen waren afkijken. Het wireless netwerk was helaas niet sterk genoeg om in onze tv-kamer in de kelder via de verouderde laptop het signaal door te geven zonder te hikken. Door de repeater van de ene kant van de ontbijtzaal naar de andere kant te verhuizen zijn we er zojuist in geslaagd om dit bij ons in de kelder nu ook werkend te krijgen. Met een nieuwere laptop zouden we waarschijnlijk wel betere beeldkwaliteit hebben, maar dit is redelijk goed te doen.

2 opmerkingen:

  1. Wij halen het tv signaal binnen op onze android Tablet van het obscure merk BQ. Is Spaans en kost niet zo heel veel. de mijne kostte 170 euri met een 8 inch scherm en Peter heeft er een van hetzelfde merk maar dan 7 ich scherm en die kostte 130 euri. Met een HDMI kabel sluiten we die aan op de TV en PRONTO ! Je moet wel een goed internet signaal hebben, dat wel .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben een 7 jaar oude ACER laptop, die ik recent heb ge-upgrade naar 64-bits windows en een geheugen van 3 Gig.
    De verbinding naar de TV is een audio-uit (koptelefoonaansluiting) vaar de 2x Cinch audio in van de TV, en de S-Video kabel voor het beeld.
    Het resultaat is duidelijk geen HD maar als tussenoplossing, of voor een programma wat je anders helemaal zou missen, maar toch graag wil zien, is het best in orde.

    BeantwoordenVerwijderen