ons hotel

zondag 20 april 2014

Paasdrukte

Iedereen is al naar de kamer/naar bed, maar er zitten nog 2 mensen te hangen in de bar, dus zit ik te wachten in kantoor tot hun bier op is. Het is weliswaar nog vroeg, maar het weekend was goed druk, dus ik heb het redelijk gehad. Toen het dinsdag ineens begon te hagelen en te natte-sneeuwen vreesden we voor de last-minute boekingen voor dit weekend. We zijn inderdaad niet helemaal vol gekomen, maar wel bijna. Vandaag, Paaszondag dus, zijn veel gasten vertrokken. Waarom is echt een raadsel. Normaal gesproken blijven mensen tot Paasmaandag, dus we hadden een redelijk groot gat in de beztting. Met een speciale aanbieding zijn we vanavond toch nog iets meer als half vol gekomen. Het hele weekend zijn de gasten grotendeels van het type "laagseizoen": traag van begrip, vinden alles duur, enz. Ik heb net een gast gehad die de hele avond al steen en been klaagde over de ontvangst van het Wifi. Ik kon echter geen ingelogd toestel zien in de internetinstellingen. Bleek dat ze niet alleen niet had ingelogd, ze had ook nog de Wifi-ontvangst op haar toestel uit staan.... Tsja, dan kan het hotel er weinig aan doen dat je geen ontvangst hebt....

We hebben deze week een zieke ontbijtmedewerkster, dus voor ons en voor de andere medewerkster was het stevig aanpoten vandaag. We hebben ons de hele dag de tandjes gelopen. Er is een berg kamers blijven liggen voor morgen, maar de komende 2 dagen hebben we "het Tsjechische dreamteam" op dienst, dus die klaren dat klusje met z´n tweeen wel even. Onze studente heeft al aangekondigd dat ze graag in de zomer weer 3 tot 4 maanden fulltime wil werken. Prima, als die weer terug naar college gaat is het al weer eind september, en in oktober wordt het toch al wat rustiger. De grote verrassing is dat tegen die tijd ook een medewerkster met zwangerschapsverlof gaat. "ja, hihi, ongelukje". Hoe het echter nu gaat (ochtendmisselijkheid, extreme duizeligheid, ziek thuis) ga ik er eigenlijk van uit dat die vanaf deze week van de dokter een algeheel arbeidsverbod krijgt. Zoals iedereen nog wel weet, zijn artsen hier nogal makkelijk met briefjes schrijven.

Gisteren heb ik het overgebleven dieetvoer van Katja naar de dierenvrienden-vereniging in Kötzting gebracht, bij het asiel hebben die tenminste nog iets aan bijna 5 kg voer. Jane mag het niet, en lust het ook niet. Jane loopt de hele week al met haar ziel onder haar arm, die mist Katja duidelijk. Het is goed dat we ze afscheid van elkaar hebben laten nemen, ze zoekt Katja niet, ze weet wel dat ze nooit meer terug komt. Wij hebben ook een leeg gevoel met z'n allen. Christine en Anita zeiden deze week allebei al dat Katja altijd om 7 uur bij de keukendeur goedemorgen kwam zeggen, en dat het nu zo stil was. Van mijn ouders en van de dierenarts hebben we lieve condoleancekaarten gehad, en ook op Facebook hebben mensen echt heel erg met ons meegeleefd. Gasten die hier al vaker waren, vragen ook naar Katja, ze lag altijd op de stoel bij de receptie en kwam altijd even knuffelen met iedereen, en dat missen mensen. Gezien de leeftijd, en dat Jane zwaar arthrose heeft en zo paniekerig is, lijkt het ons geen goed idee om er een kat bij te nemen. Voorlopig blijft ze "enig kind".

Zo, de gasten zijn naar bed. Ik ga de dagafsluiting doen, en dan zelf lekker naar bed. Ik ben helemaal op. We hopen dinsdag op een echt rustdag. Het zou 18 graden worden, opimaal wandelweer dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.