ons hotel

zaterdag 12 april 2014

We zijn weer open

Zo, een hele tijd is het stil geweest op de weblog. We waren dicht, maar rust hebben we niet gehad. We hebben keihard geklust. Alle kamers en badkamers beneden zijn geheel opgeknapt, alle wanden in alle gangen hebben een touch-up gehad, de muur bij de ontbijtzaal en de muur boven in kantoor zijn gestuced en geverft, alles is blinkend geschrobt. Het resultaat mag er zijn, ook al wil je stiekum altijd nog meer doen. We merken nu dat we weer open zijn dat we er redelijk doorheen zitten, we zijn helemaal kapot. Vandaag heb ik de hele middag in bed gelegen en ik voel mij nog steeds hondsmoe.
Dinsdag is de hotelkeuring geweest (dat moet iedere 3 jaar) en alles was piekfijn in orde. De officiele oorkonde en het nieuwe koperen bordje komen in ongeveer 3 weken.

Woensdag was ik bij mijn nieuwe tandarts in Straubing. Eind februari was ik bij de kaakchirurg, omdat ik meer implantaten moet, en toen hadden we het over de noodoplossing die na 3,5 jaar nog steeds op andere, door hem geplaatste, implantaten zat. Hij heeft mij meteen naar een expert in Straubing gestuurd om goede kronen op die implantaten te laten zetten. Natuurlijk moesten eerst de tandenverzekering en de ziektenkostenverzekering hun goedkeuring geven voor zo'n dure ingreep (die betalen samen ongeveer de helft van de kosten, voor de andere 50% moet ik een bank gaan beroven), maar afgelopen week was het dan zo ver. De tandarts was geshocked: met komposiet was er een soort semi-permanent materiaal op de pinnen gesmeerd, wat alleen met veel boren en wrikken te verwijderen was. De pinnen die eronder vandaan kwamen, waren van een B-merk en onoordeelkundig op de A-merk implantaten geschroefd. Alsof je op je BMW buitenspiegels van Lada probeert te schroeven, en dat zo slecht doet dat je de schroefkoppen kapot draait. De afdichtkappen zijn weer van een ander merk, en passen zo slecht dat je er maar gewoon rafelig een stuk afknipt en dat ergens mee vastkleeft. Hij vertelde pas achteraf dat de een van de pinnen zo beschadigd was dat het een wonder was dat die er nog uitkwam, hij wilde mij vooraf niet bang maken....Het juiste materiaal wordt nu besteld en donderdag ga ik weer terug voor de volgende ronde. Ik zit dus even deze week met 2 missende tanden, maar gelukkig zie je het niet erg en is het maar voor even.

Met Katja gaat het ondertussen steeds slechter, het is eigenlijk een wonder dat ze er nog is. Ze woont bij ons onder de bank of onder het bed op de tegelvloer, ze eet en drinkt ook niets meer. De hele dag zit ze daar maar te zitten en voor zich uit te staren, ze is inmiddels graatmager. Ze verzet zich tegen iedere druppel water, je krijgt er ook met dwang niets in. Ze is ook een beetje incontinent, ze woont in de buurt van de kattenbak, anders doet ze het overal. Het is alleen nog maar wachten tot het voorbij is. Pijn lijkt ze niet te hebben. Jane is ondertussen erg vrijerig, is erg lief voor Katja en kroelt voor twee met de gasten. Die voelt duidelijk dat ze straks alleen gaat overblijven.

Tijdens onze sluiting heeft de EON Bayern hier ondergrondse stroomleidingen gelegd. Dat was echt een prima timing om precies in die 2 weken ons grasveld op te graven. Niemand die er last van had, alleen ziet ons gras er nu wat raar uit met al die bandensporen van de graafmachines. Zoals we in november al schreven, zijn we nu eindelijk van de bovenleidingen af. Dat was natuurlijk in een regio met veel sneeuw en veel bomen geen ideale constructie. Verder hadden wij last van gigiantische stroompieken, omdat wij aan de aftakking van een aftakking van het hoofdnet zaten, nu wordt het een ringleiding. Dinsdag wordt alles overgesloten, dan zouden alle problemen tot het verleden moeten behoren. Dinsdagmiddag zijn we toch thuis, aangezien we op meerdere aankomsten wachten, en we zijn nog zo moe dat we onszelf niet echt een berg zien beklimmen deze week, dus als het inderdaad tot de voorspelde kleine stroomonderbrekingen komt zijn we in de buurt. De kabel leggen tot de meterkast kost niets, wel blijken we onze eigen electricien te moeten betalen om alles over te sluiten in de meterkast. De EON komt dan als alle buren er ook allemaal klaar voor zijn gratis de bovenleidingen verwijderen.

2 opmerkingen:

  1. Zo fantastisch dat jullie dit allemaal zelf hebben gedaan, het zal er wel weer mooi uitzien. Toch wel heel erg jammer dat het niet zo goed gaat met Katja, het zal wel moeilijk voor jullie zijn als Jane alleen over blijft. Tandartsen - ik heb het met je te doen. Had zelf een kaak operatie, en intussen hebben wij al een hele hoge rekening betaald, van dit zouden we 3x op vakantie kunnen, nu gaat de tandarts natuurlijk, haha.
    Groetjes uit Canada, Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn zo'n fris en opgeknapt hotel. Hard bezig geweest maar resultaat mag er zijn. Wbt je tandarts, ik hoorde juist zulke goede verhalen over Duitse tandartsen. Zowel mijn Braziliaanse als tandtechnicer in Dubai hadden hun opleiding in Duitsland gevolgd. Wat een pech dat jouw eerste tandarts dus een prutser was. Succes met de 'herstelwerkzaamheden'.

    BeantwoordenVerwijderen