ons hotel

maandag 30 juni 2014

WK-rust

Duitsland, Nederland, Zwitserland en Belgie gingen dus wel door naar de volgende ronde van het WK.... Driemaal raden hoe druk het hier is. Onze part-timer wilde graag een weekje vrij, en dat was geen enkel probleem, en wij staan ondertussen bij gebrek aan veel gasten vlijtig de buitenboel te schilderen.We hebben al besproken dat we over 2 jaar met het EK echt zelf op vakantie gaan.

De gasten die wij wel hebben, vallen voor een deel in de categorie vreemde kostgangers. Eentje wil graag een monoloog houden tegen alles en iedereen. Als er niets te klagen is, of dat nu over het weer is, de prestaties van een of ander voetbalteam op het WK, of iets anders vaags, heeft hij geen fijne dag. De medewerksters (en wij ook) duiken snel weg en hebben het ineens héél erg druk met iets als hij eraan komt, anders sta je een half uur naar gezever over niets te luisteren.
Een andere zou 5 nachten komen. Op de aankomstdag werd het later en later, en we kregen al zo'n no-show gevoel. Geen idee waarom, maar we voelen het vaak. Tussen 9 en half 10 een telefoontje: ze kwamen de dag erna. Prima joh, het was een speciale aanbieding waarbij je vooruit betaald hebt, dus het is jouw probleem als je een dag korter komt. De volgende dag kwamen ze. Bij het ondertekenen van de Meldeschein was het ineens: "Ja, ik blijf weliswaar 4 nachten, maar mijn vrouw gaat morgen weer naar huis, want die moet werken. " OK, alles in de computer veranderd. Zondagmorgen staat hij ineens voor de balie: "ik laat mijn spullen hier en breng mijn vrouw naar huis, maar ik kom morgenavond pas terug". Waar blijken de gasten te wonen? Straubing... 70 km of 1 uur rijden.... We moeten onze gasten niet altijd begrijpen....

Op dinsdag zijn we naar de Landesgartenschau in Deggendorf geweest. Het was best leuk, we zouden er ook wel mensen heen sturen, maar het was meer mooi aangelegd parklandschap dan tuinen. We hadden onverwacht een prachtige dag met warm weer, en zijn dan ook zeer verbrand. 






We weten nog niet wat we morgen gaan doen, we hebben geen aankomsten. We laten het een beetje afhangen van het weer en hoe we ons voelen. Het is goed dat we vandaag aan het verven waren onder de dakoverhang, want we hebben een aantal keer echt hoosbuien langs zien komen. De kans is ook groot dat we morgen spierpijn op onverwachte plaatsen hebben door het schilderen.
De komende week is ideaal om te verven: mooi weer en relatief rustig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.