ons hotel

zondag 7 september 2014

September

Augustus was een ongelofelijke maand, we waren bijna iedere dag helemaal vol. Zo iets hebben we nog nooit meegemaakt. Het was zowel omzettechnisch als bezettingsmatig de beste maand aller tijden. We voelen ons allemaal dan ook wel een beetje overreden.

Nu is het september, en is het een klein beetje rustiger geworden. We vinden dat niet echt erg. Ik heb de laatste dagen dan ook eindelijk wat tijd gehad om achterstallige boekhouding te doen. Ook de kat geniet van alle aandacht die ze van ons krijgt. Mijn ouders waren onderweg naar Italie een paar dagen hier. Naast de gezelligheid waren de extra paar handen bij het afwassen wel leuk, en mijn vader heeft een heldendaad verricht door de hele heg in de Bergstrasse te knippen. Dat was hard nodig, ik zag vorige week tot mijn schaamte al dat de vuilniswagen een paar keer moest zagen om er langs te komen.

Wie al jaren meeleest, weet dat met de rustigere tijd ook de wat ongewonere gasten komen. We kunnen weer een boek schrijven..... Zoals ik deze week al zei toen een van de medewerksters een opmerking had over raar gedrag van een gast: "We moeten de mensen onderbrengen, we moeten ze niet begrijpen!".

Deze week heeft het personeel onder elkaar Regina weer ingewerkt. Veel wist ze nog, en iedereen vond het gezellig om een extra persoon op sleeptouw te hebben. We hoorden in ieder geval een hoop gelach uit de gang en de keuken komen. Normaal gesproken zouden we een nieuw iemand zelf inwerken, maar we hadden de tijd niet, ons huidige personeel is zo goed dat ze dat echt wel kunnen, en bovendien had ze hier al gewerkt dus ze kwam er niet helemaal blanco in.

Het weer is de afgelopen dagen een stuk beter geworden dan de week ervoor. Het wordt de komende dagen een paar graadjes koeler, maar het blijft de hele week droog en zonnig. Ideaal wandelweer dus! Pepijn is nu de grasmaaier aan het repareren, die was leterlijk door zijn hoeven gegaan, dan kan er misschien de midweek weer gemaaid worden. Ook zijn de eerste klus- en verfplannen al weer opgedoken.
Dinsdag hebben we een aankomst rond 5 uur, maar misschien kunnen we voor die tijd nog even wat wandelen, of daarna nog even een hapje eten. Zo hebben we het vorige week ook gedaan: we zijn afgelopen dinsdag met mijn ouders gaan lunchen in Bodenmais, en na de aankomst hebben mijn ouders ons mee uit eten genomen in Kötzting.

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat het zo (te) goed loopt. Komen er nog leuke verhalen over die "rare" gasten? Graag! Hopelijk houden de aankomende gasten op dinsdag zich aan de tijd en kunnen jullie er even tussenuit om adem te halen.succes,Ingrid (SE)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hadden het inderdaad erg druk - soms met rare gasten. Jullie moeten wel zo hard werken om een goede winst te maken. Leuk dat jullie kat nu ook wat extra aandacht krijgt.
    Groetjes uit Canada, Ida

    BeantwoordenVerwijderen