ons hotel

zaterdag 17 januari 2015

Hema is ook niet meer wat het was....

Inmiddels zijn we al weer een paar dagen thuis en weer vol in bedrijf. Donderdag mocht ik meteen weer naar mijn grote vriend de tandarts, om de laatste wortelvulling af te maken. Natuurlijk was er ook weer een kroon aan het wiebelen, dus die kon ook gelijk geplakt worden. Hij heeft ook al gelachen over de grap die ik met de tandarts in Amsterdam had: andere mensen hebben een wekelijkse hobbyclub, ik ga iedere week naar de tandarts.

Verder had ik deze week weer de leuke pijn in mijn buik, die sinds een paar maanden iedere maand op gezette tijden lijkt terug te komen. Het is dus definitief geen blindedarm, maar eerder toch weer endometriose. Ik heb natuurlijk ook een overgevoeligheids-probleem met pijnstillers, dus ik kan niet achteloos maar wat nemen tegen de pijn. Maar je moet op een gegeven moment toch wat. De beslissing tot zelf dokteren lijkt zijn vruchten af te werpen: in Nederland zijn de pijnstillers bij het Kruidvat erg goedkoop, in vergelijking met Duitsland wel 1/6 of 1/8 van de prijs. Ik heb dus van alle mogelijke soorten pijnstillers in het schap 1 doosje gekocht. Ik voel snel genoeg na 1 of 2 pillen of mijn maag en darmen die niet moeten, en dan zijn de nederlandse tabletten goedkoop genoeg om het hele doosje weg te smijten. Gisteren heb ik dus heel voorzichtig een pijnstiller genomen, en ben vervolgens 10 uur heel blij pijnvrij geweest. Na veel wikken en wegen (angst voor darmproblemen) heb ik er gisteravond toch nog een genomen en heerlijk geslapen. Vandaag heb ik niet eens meer iets nodig gehad, dat is echt een unicum. Experiment geslaagd.

Op dit moment is het redelijk rustig in het hotel. Het sneeuwt lichtjes, maar niet genoeg voor die-hard langlauf. We zijn nog verrast over de opkomst dit weekend, doordeweeks is het aankomende week echt heel magertjes. We nemen de mogelijkheid waar goed te slapen, de boekhouding te doen en een aantal medewerksters op nieuwe taken in te werken. We willen graag alle medewerksters op zowel kamers als ontbijt ingewerkt hebben, dan kunnen ze elkaar helpen als de een het druk heeft en de ander niet, het rooster schrijven of vervanging bij ziekte regelen wordt een stuk makkelijk, en ze lijken allemaal de afwisseling erg leuk te vinden.

Op de vraag wat Nederlanders in den vreemde het meeste missen, is steevast het antwoord: De Hema. Er bestaat zelfs een boek: "ik mis alleen de Hema"met interviews van geemigreerden. En het is echt zo, zo'n winkel als de Hema, die is er in het buitenland niet. Wist je dat in Frankrijk en Engeland de Hema's als paddenstoelen uit de grond schieten? In Nederland was ik natuurlijk even bij de Hema, en heb er kousen gekocht. Die had ik al een tijdje nodig, in onze regio verkocht mijn vaste adresje ze niet meer, en die van de Hema waren vroeger altijd goed. Ik ben binnen 12 uur al aan mijn tweede paar bezig, ze zakken namelijk enorm af. Nou zeg....de Hema is ook niet meer wat het was.... Ik kijk maandag wel even in Regensburg of Cham als ik toch naar de groothandel en de accountant ga voor een beter alternatief. Deze kunnen zó de vuilnisbak in.

3 opmerkingen:

 1. Volgens mij vervult Tschibo in Duitsland ongeveer de HEMA-functie.

  Emigrant

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Emigrant: bedoel je daarmee Tchibo als bron van betaalbare maar toch goede koopwaar zoals we dat van HEMA verwachtten, of als bron van teleurstellingen (zoals de HEMA bij dit bezoek)?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bedoelde het eerste.

  Emigrant

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.