ons hotel

dinsdag 13 januari 2015

In Nederland

We zijn even een paar daagjes in Nederland. Vrijdag zijn we hierheen gestormd. Mijn hemel, wat een storm! Op een gegeven moment waren we ongeveer op de helft en begonnen we ons af te vragen of we dat wel in 1 dag gingen halen. Een gedachte die we in 9 jaar heen en weer rijden nog nooit gehad hebben. Gelukkig was het niet druk op de weg, want je had de naastgelegen rijbaan af en toe ook nodig. We hebben ook regelmatig even moeten stoppen om uit te hijgen en bestuurder te wisselen, het was hard werk voor concentratie en armen.

Zaterdag was het nog steeds waardeloos weer, dus hebben we bij Natascha's ouders de gezelschapsspellen uit de kast gehaald. Dat was erg gezellig, dat hadden we al heel lang niet gedaan. 's Avonds hebben de ouders ons getrakteerd op een etentje bij het wokrestaurant, iets wat wij bij ons in de buurt niet echt hebben.
Zondag hebben we met onze vrienden in Leiden afgesproken. Een aantal wonen er of moesten er toch zijn, en het was een prima punt halverwege voor diegenen die uit Amsterdam, Zoetermeer, Utrecht en Rotterdam moesten komen. Gelukkig kon bijna iedereen, en het werd een hele gezellige avond. Eerst borrelen bij het biercafe, daarna Cajun Soul food. Maurits en Karolien hadden het prima georganiseerd. Een aantal mensen moesten al weer redelijk op tijd  naar huis, vanwege werk/problemen met OV, met een klein groepje gingen we nog even terug naar het biercafe voor een afzakkertje. We waren het er allemaal over eens dat het wel te kort was.

Op maandag zijn we naar de ouders van Pepijn gereden. Nog steeds was het weer waanzinnig nat en stormachtig. 's Middags, toen de vader van Pepijn even buiten de deur was vanwege hobby, besloten wij met z'n drieen ook nog even weg te gaan. Waarom weten we niet eens meer, maar op het tuinpad besloot de moeder van Pepijn dat ze toch nog even terug naar binnen wilde. Oeps.....de voordeur wilde niet meer open. We hebben alles geprobeerd, maar het slot had er geen zin meer in. Bij de Hubo om de hoek (goud waard zo'n buurtwinkel) zijn we hulp gaan halen. Een uur later was de beste man nog steeds bezig het slot uit te boren. Conclusie: als inbreker zou ik een ander huis uitkiezen. De vader van Pepijn was al terug toen het slot eindelijk open wilde. En een gezellige middag dat we gehad hebben, zo kleumend voor de deur! Vandaag is de slotenmaker er weer, nu om definitief een werkend slot te plaatsen. Ondertussen regent en stormt het vrolijk verder. Morgen moeten we al weer op huis aan.

De beslissing om deze week naar Nederland te gaan, bleek uiteindelijk de juiste. We hadden al geen boekingen, en met dit weer was er ook niets bijgekomen. De dag dat wij gingen rijden, werden de kabelbanen en de skipistes gesloten vanwege de storm en dat is het hele weekend zo gebleven. Bovendien was het 9 graden in de plus, dus qua skieen zou het niets geweest zijn. Vanaf donderdag gaan de temperaturen weer naar beneden en gaat het weer sneeuwen. We gaan op vrijdag weer open, de timing is dus perfect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten