ons hotel

zondag 7 februari 2016

Nieuwe week, zelfde weerbericht

Buiten is het 12 graden en prachtig zonnig. De katjes aan de bomen lopen uit, de dieren zijn allemaal broeds nestjes aan het bouwen en Jane loopt krols in de gang te roepen. Het is lente, en dat midden in de winter. We zouden hier moeten verzuipen van de sneeuw rond deze tijd. Behalve een paar hoopvolle dagen in het midden van januari is die er niet gekomen. Aankomende week is het Carnavalsvakantie, traditioneel vol vanwege het skieen, en de boekingsstand is de meest dramatische in 10 jaar voorjaarsvakantie. We kijken mistroostig naar het reserveringsoverzicht in de computer, het midden van de week zijn we zelfs weer 2 dagen leeg. Er is niet zo veel wat we er aan kunnen doen. Nergens in Europa is het dik met de sneeuw dit jaar. Gisteren zijn er in Tirol 9 lawines geweest omdat de sneeuw gewoon zó van de berg af schuift met die warmte.
Zojuist heeft onze werkstudente aangekondigd dat ze ander werk moet zoeken omdat ze te weinig uren krijgt. Dat is helaas het vervelende van oproepkracht zijn: als er geen gasten zijn, heb je geen werk. Ze moet toch op de een of andere manier haar collegegeld betalen. Jammer dat ze waarschijnlijk weg gaat, maar wel begrijpelijk. We kunnen er helaas niet zo veel aan doen.

Duidelijk is wel dat we een nieuw concept moeten hebben hier in Lam, of een alternatief programma. We zullen met z`n allen op een andere manier ons geld moeten verdienen in de winter. Wie langer meeleest, weet dat het al een paar jaar niet zo denderend is. Vorig jaar was nog een OK winter, maar het jaar ervoor liepen we ook al begin maart hoog in de bergen te wandelen, en was het begin februari ook al 13 graden. Gisteren toen ik boodschappen ging doen, zag ik overal toeristen rondrijden met skiboxen op het dak. Volgens mij heb je dan gewoon een ontkenningsprobleem. De reddingsheli zal wel weer veel werk hebben deze week.

We gaan deze week maar weer een kamertje verven of zo. Pepijn heeft gisteren de werkplaats eens lekker uitgemest. Ik heb de boekhouding van januari al lang af. Allemaal heel nuttig, maar het blijft bezigheidstherapie.

3 opmerkingen:

  1. Zelfs wij hebben een prut winter. Laatste 2winters waren horrific. Record sneeuw en vooral record koud en nu is alle sneeuw weg en was het afgelopen week ook 10 graden. En de nieuwste sneeuwstorm schijn ons ook weer te missen. Die van 2 weken geleden ging ten zuiden van ons langs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Neem een ubieke quartskoekoek waar en komkommer dat de media in. Dan krijg je zo een gekkenhuis: http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2016/01/gekkenhuis-in-hoogwoud-unieke-vogel-gespot

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sneeuw of het uitblijven van sneeuw is een van de duidelijkste tekens van de klimaatverandering.
    Het zal nog even duren totdat dit bij iedereen doordringt.

    Bezorgde groet,

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.