ons hotel

zondag 21 februari 2016

Storm

We zijn weer een week verder, en het is eigenlijk hier hetzelfde.
Buiten loeit de wind om het huis, het is nat en ongezellig. We hebben het dan ook heel erg rustig.
Gisteren begon het ineens waanzinnig te sneeuwen, echt bizar aangezien het de dag ervoor 8 graden was en morgen al weer 11 graden. Ik moest helaas de deur uit om melk te halen, ik heb de hele dag gewacht, maar heb toen toch maar een paar winterlaarzen en een dikke jas aangedaan en ben naar de winkel gegleden. 's Avonds ging het regenen en alle sneeuw is nu weer weg. De Arber heeft vandaag slechts 2 sleepliften in gebruik, de gondel en de stoeltjesliften zijn buiten gebruik vanwege de storm. Ze zijn op hun website eerlijk over de erbarmelijke sneeuw, ik denk dat ze wel kunnen sluiten, wie gaat er met dit weer skieen?

Laagseizoen brengt ook laagseizoengasten. We kunnen weer een boek schrijven.... Tegenwoordig innen we bij geschenkbonnen, internetvouchers en andere goedkope aanbiedingen de toeristenbelasting bij aankomst, net als andere bijkomende kosten die al bekend zijn zoals upgrades, extra bedden etc. Er is een groeiend aantal gasten die menen dat ze dat bij vertrek niet hoeven te betalen. Hoe goedkoper de aanbieding, hoe brutaler de mensen. Je hoort de raarste excuses: het hotel was toch niet vol, ze konden niet langlaufen, het was slecht weer..... Boter bij de vis dus. Misschien niet heel gastvrij voor de mensen die wel ter goeder trouw zijn, maar het kan helaas niet anders meer.

Deze week hadden we weer zo'n stel: je komt binnen, zegt niet eens goedemiddag en begint meteen op mij in te hakken dat je de mooiste kamer wilt. Nou hadden ze die van mij toch wel gekregen, als je zo leeg bent geef je mensen natuurlijk niet je minste kamer (we hebben overigens ook geen echt slechte kamers). Die vrouw had over alles wat te melden, en was echt zo vreselijk dat ik na het inchecken even in de geluidsdichte koelcel gestaan heb om af te reageren. Bij het uitchecken wilde ze niet betalen voor de consumptie die Pepijn haar de dag ervoor uitgeserveerd had. Leuk ben je....."kunt u het op de kamer schrijven?" en dan de dag erna bij hoog en laag beweren dat ze het niet gehad had. Ik heb voet bij stuk gehouden en toen beweerde ze ineens dat ze het niet kon helpen omdat ze Alzheimer had......

Gisteren hadden we een boeking waarbij we al zo'n no-show gevoel hadden. Het is niet uit te leggen waarom, maar na zoveel jaar in het vak heb je gewoon dat voorgevoel, en dat klopt dan ook meestal. We hadden al opgezocht waar ze vandaan kwamen (kengetal Hannover), en dat kwam later op de avond goed uit.... We zaten eigenlijk alleen nog maar op hen te wachten, de andere gasten waren buiten de deur of al naar de kamer. Kort na 20 uur werd er opgebeld, dat ze niet meer kwamen. Ze wilden gratis omboeken naar de dag erna, vandaag dus. Reactie van Pepijn: "Ik zie aan het telefoonnummer in de display dat u vanaf huis belt, en dus nog thuis zit in Hannover. Dat is minimaal 6-7 uur rijden. U wist dus al langer dat u niet ging komen, want anders had u al uren in de auto gezeten. U had dus ook al uren geleden kunnen bellen dat u niet kwam." Geen coulance dus..... Ze mogen best vandaag komen, maar dan wel met oorspronkelijke vertrekdatum. Ze krijgen niet aan het eind een gratis nacht eraan geplakt. Zal mij benieuwen of ze vandaag toch nog komen, wij hebben er een hard hoofd in.

We hebben in weer een paar kamers goed kunnen klussen, gisteren heeft Pepijn in 8 kamers een behangstrook geplakt als kleuraccent. Wij vinden allemaal dat het er heel goed uitziet. Op de foto lijkt het net of de strepen scheef zijn, maar dat is de vertekening van de groothoeklens.Klik op de foto om te vergroten.


2 opmerkingen:

  1. Ziet er keurig uit hoor,

    Ja die laag seizoen gasten. Inderdaad zou ik de verhalen uitschrijven, al is het alleen maar om te lachen later. Wij liggen ook nog regelmatig dubbel bij sommige herinneringen. Zeker nu we weer in de omgeving wonen en regelmatig oud gasten tegen komen. In levende live of in de police blotter

    Gr peet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kamer is heel leuk geworden, en ik hoop dat de meeste gasten dit ook vinden. Heb je verschillende gezegdes voor de andere kamers, in verschillende talen? Ziet er echt leuk uit.
    Nog steeds sneeuw hier, verleden week maar liefst 50 cm, dus nog hartje winter hier.
    Groetjes uit Canada, Ida

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.