ons hotel

zaterdag 13 februari 2016

Verven

Het midden van de week was dood, maar dit weekend zijn de boekingen onverwachts toch nog een beetje opgeleefd. Ok, half vol is niet veel voor de voorjaarsvakantie, maar beter dan niets. Wel valt op dat mensen massaal de goedkoopste kamercategorie boeken. Met wintersporters is dat altijd wel anders, dat mag wat kosten. Gisteravond hebben we ineens een drukke restaurantavond gehad, dat hadden we niet echt verwacht met deze gasten.

We kabbelen langzaam zo nog 3 weken door, en dan gaan we 10 dagen dicht. De tweede week van maart heeft er niemand in Europa vakantie, de voorjaarsvakanties zijn dan overal voorbij en pas de week van Pasen beginnen de paasvakanties weer. Traditioneel hebben mensen het kort voor Pasen zowiezo wel gezien met skieen, ook als er veel sneeuw ligt. We gaan proberen of we die week even naar Nederland kunnen.

Deze week hebben we in een paar kamers geverfd. Kamer 7 was de laatste standaardkamer die nog een wit plafond en nieuwe verlichting kreeg. Ook hadden kinderen daar met viltstift op de muur geschreven, dus moeten de muren ook weer. Die kamer blijft nog een paar dagen onverhuurbaar. In kamer 5 zat 1 muur helemaal onder de strepen, vlekken en butsen. Zuchtend heb ik ook daar de roller ter hand genomen. Eén laag dekte niet egaal, maar het is in ieder geval een stuk beter dan het was. De kamer hadden we dit weekend nodig, na het weekend doe ik nog een laag. In kamer 16 zaten zwarte handafdrukken aan de muur, en het leek ook net of iemand zijn handen aan die muur had afgeveegd. Die muur is met 2 lagen rolleren nu weer netjes, en ook direkt al weer verhuurd dit weekend. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik weer langs mag komen met m'n laddertje. Wat vreten mensen uit in onze kamers? Nog geen 10 maanden geleden alle kamers geverfd en ik sta nu al weer alles te verven. Christine kwam gisteren met de mededeling dat in kamer 18 het bakje met de hygienezakjes van de muur van de badkamer af lag. Daar hebben 2 kinderen in gezeten, dus ik vermoed dat die ermee rondgespeeld hebben.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb mij dat ook altijd afgevraagd wat mensen soms uitvreten in die kamers

    Hier is het inmiddels echt winter. Maar nog steeds matig sneeuw. Elke dag 5 cm...

    Fijn weekend petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier sneeuwt het en 's nachts temperaturen van -30 tot -40. Snap echt niet waarom mensen de kamers zo slecht behandelen, zijn ze soms thuis ook zo?
      Groetjes, Ida

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.