ons hotel

zaterdag 26 april 2008

Gele kentekeninvasie

Gisteren kon het puinruimen beginnen. We hadden beide dames gevraagd om te komen werken, aangezien het hele hotel op z’n kop stond. De werklui waren wel heel erg netjes te werk gegaan, zo hadden ze zelf een tapijt meegebracht om uit te rollen over onze vloeren en karton om overal neer te leggen, maar toch was er heel wat om op te ruimen. Ook zijn de kamers die opgefrist werden eindelijk weer volledig in gebruik genomen, en daar moest ook nog wat bouwvuil verwijderd worden. De balkonnetjes en terrasjes lagen bedekt onder een dikke laag geel stof van de in bloei komende bomen en struiken, dus de dames hebben meteen al het buitenmeubilair en de ramen gesopt. Per terrasje kwam er een emmer pikzwart water af! Helaas kwamen de aankomende gasten al heel erg vroeg. Ze hadden de hele nacht gereden, en wilden meteen naar bed. Om 12.45 uur hebben we de dames daarom naar huis gestuurd, want in de gang voor de hoteldeur van deze mensen gaan stofzuigen kon echt niet. We hebben dus met z’n tweeen de keuken maar aan een grote beurt onderworpen. Dat was overigens ook erg hard nodig. De basisreiniging is weliswaar dik in orde, maar dit keer waren alle "vergeten hoekjes" aan de beurt. We hebben alle pannen van de planken gehaald, de koelkasten van de muur en ook de magnetron, de broodoven en alle keukenkastjes gesopt. Onze gasten wilden bij ons eten, dus zelf aten we daarna vrij laat. Mijn ouders belde nog, die zijn met vakantie op Malta en konden zich het webadres van deze log niet meer herinneren, en die wilden natuurlijk weten of alles goed gegaan was met de verwarmingsketel.

Deze week krijgen we een gele kentekeninvasie, veel Nederlanders dus. Nederlanders hebben wat langer vrij dan de Duitsers, omdat ze 30 april en (gedeeltelijk) 5 mei er ook nog bij hebben. Dan loont het om wat langere afstanden te gaan rijden. Je merkt aan de andere kant toch dat het voor ons erg nadelig is dat dit soort dagen (én Dag van de Arbeid voor veel Duitsers) dit jaar samenvallen met Hemelvaart, en dat bovendien Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zo ontzettend vroeg in het jaar vallen. Vorig jaar was Hemelvaart bijna vol, en Pinksteren ramvol, maar dit jaar loopt het erg langzaam.

Ik kom er trouwens net achter dat onze gasten waarvoor we zo medelevend zijn geweest door niet te gaan stofzuigen wel erg veel verpakte zaken (zoals pakjes roggenbrood, smeerkaasjes en leverworstjes) van het ontbijtbuffet hebben geroofd terwijl ik aan de telefoon zat. Ik zat al op ze te letten, want ik had al zo’n vermoeden, maar ja, toen ging de telefoon. Hoe ik het weet? Wél het héle ontbijtbuffet leeg, maar nergens verpakkingsmaterialen. Ze hielden waarschijnlijk niet van yoghurt, anders was die ook wel weg geweest. Tsja, ze waren onderweg naar een vakantiehuisje in Tsjechie, lekker makkelijk toch? Voor wie het wil weten: ja, bij hoge uitzondering waren het dit keer wel Nederlanders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.