ons hotel

zaterdag 19 april 2008

Peppillen gezocht!

Allemensen wat een week! Nog steeds voelen we ons behoorlijk gesloopt en komt er maar moeilijk wat uit onze handen.
Zondagmiddag zijn we weggereden richting Wiesbaden, waar we ‘s avonds bij een TipTop collega in zijn hotel geslapen hebben. De jaarvergadering van TipTop was namelijk in de zuidelijke Eifel, voor ons toch vanaf Lam ongeveer 6 uur rijden. Om op tijd te komen voor de vergadering hadden we anders echt maandagmorgen midden in de nacht op moeten staan. De ontvangst door onze collega was erg gezellig, dus bijtijds we met z’n tweeen in een restaurant zaten was het al half negen. Echt vroeg is het die avond niet geworden en dat zou de drie avonden erna ook niet het geval zijn.

De volgende ochtend kwamen we vanuit Wiesbaden in de file terecht en waren we nog bijna te laat bij onze collega die de meeting organiseerde. De hele middag hebben we gezellig vergaderd en ideeen uitgewisseld, en ‘s avonds werden we met een dubbeldeksbus opgehaald voor de rit naar Senheim aan de Moezel. Daar was het wijnmuseum gelegen, waar we een wijnproeverij met een dinerbuffet kregen. Bijtijds we terug waren in het hotel, was het al middernacht geweest. In de bar nam iedereen nog gezellig een afzakkertje voor het slapengaan.

Om half 8 (!) zaten we al weer aan het ontbijt, want stipt om half 9 begon de vergadering weer. Dat een aantal mensen erg veel sterke koffie nodig had, zal niemand verbazen… We werden ‘s middags getrakteerd op een uitstekende warme lunch en na wat nog huishoudelijke TipTop-zaken, zoals data voor volgende vergaderingen en wie naar welke beurs gaat voor de keten (wijzelf gaan in januari naar de nederlandse Vakantiebeurs in Utrecht), was het rond 16.00 uur helaas ten einde. We hebben een paar fantastische dagen gehad, leerzaam en heel erg gezellig. Van ons had het nog wel langer mogen duren! Door een collega die een hotel aan de Rijn heeft, werden we uitgenodigd om achter hem aan te rijden, want hij wilde ons graag zijn hotel laten zien en had beloofd ons op zijn computer wat dingetjes uit te leggen. Dat is dus het mooie van onze cooperatie: omdat niemand heel dicht bij elkaar in de buurt zit, ben je geen concurrentie en kun je dus naar hartelust ideeen uitwisselen. Deze collega had het erg leuk gevonden als we nog wat langer gebleven waren, maar we hadden nog een monsterrit naar huis voor de boeg. Om half 2 lagen we in bed.

Woensdag moesten we van alles klaar zetten voor de Wirtestammtisch, de vergadering van Lamer hoteliers, wat dit keer bij ons was. Het moet altijd ergens in het midden van de week zijn, en dinsdag en donderdag komt nooit uit voor ons, dus wilden we het eigenlijk woensdag de 9de doen. Echter, de 16e was de enige woensdag dat er geen Champions League of UefaCup voetbal was, en dus waren we aan deze datum gebonden. We merkten duidelijk het contrast met de dagen ervoor: veel van onze lokale collega’s gunnen elkaar eigenlijk het licht in de ogen niet, niemand wil iets (vooral niet als het geld gaat kosten) of heeft een goed idee en eens is men het al helemaal nooit. Er kwam dus weinig uit, wel hadden we een leuke drankomzet, maar we lagen weer om half 3 in bed….

Donderdag waren we totaal gesloopt en zijn we niet naar dansles geweest. Niet dat we iets gemist hebben, sinds onze lerares 2 groepen samengevoegd heeft is het niveau drastisch gezakt en hebben we besloten dat we ermee op gaan houden. Door de grootte van de groep laat de kwaliteit van het onderwijs ook ernstig te wensen over.  We hebben met een diepvriespizza op de bank gehangen en zijn vroeg naar bed gegaan.

Vrijdag kregen we het akkoord van de bank voor de aanvullende lening om de verwarmingsketel te kunnen vervangen. Gelukkig was de monteur met de beste offerte ook in staat om volgende week te komen plaatsen en wilde hij zelfs nog iets meer van de prijs afdoen. Aangezien we volgende week toch geen gasten kunnen hebben (die hebben dan 2 dagen geen verwarming), hebben we een bordje "gesloten" op de deur geplakt en zijn we naar de bouwmarkt gegaan om materialen te halen voor het terras. Als er toch herrie gemaakt wordt en er geen gasten zijn, kunnen wij daar beter aan mee gaan doen. Onze vaste bewoner is er natuurlijk wel, maar die is van 08.00 tot 19.00 niet thuis en die krijgt een elektrische kachel. Hij heeft trouwens verlengd tot het eind van het jaar!

Vandaag regende het en konden we het terras nog niet afbikken, maar we hebben andere rommeldingetjes gedaan, zoals de plantenbakken en de was. Morgen mogen we niets doen wat herrie maakt (Beiers houden van hun zondagsrust), dus maandag gaat de drilboor in het terras. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.