ons hotel

dinsdag 8 april 2008

Wat een week!

Zo, eindelijk weer eens tijd voor een logje. Gezien het gezellige bezoek komen we wat slaap tekort en wordt er niet zo efficient gewerkt, dus tijd om te bloggen is er al helemaal niet. Vrijdag zijn we met mijn verjaardag een toertje Tsjechie gaan doen: naar Marianske Lazne, Loket nad Ohri en Cheb, drie mooie oude steden. De foto’s volgen later. Met volbetalende gasten is het verder rustig, maar de techniek laat ons danig in de steek.

Eerst begon de printer net voor het weekend raar te doen: hij printte alle kleuren behalve zwart. Onze vaste gast werkt voor een internetbedrijf en wist te melden dat dit een zeer bekend probleem was bij dit merk printer en dat die het waarschijnlijk niet meer ging doen. We hebben alles geprobeerd om de zaak weer aan de gang te krijgen, maar helaas… Omdat we meerdere uitcheckers hadden op die dag en de dag erna, heb ik met spoed online een nieuwe printer besteld. Jullie begrijpen waar dit verhaal heen gaat: op het moment dat de besteldienst voor de deur stond, deed de printer het ineens weer. Zucht! Regina had de briljante opmerking dat we die nieuwe beter niet terug konden sturen omdat de eerstvolgende printerstoring vast geheid in het Pinksterweekend of zo zou zijn. 

Al een paar dagen verliest de verwarmingsketel steeds een beetje druk, een teken dat het oude beestje het niet meer zo naar z’n zin heeft. Gisteren lag er echter een enorme plas water om het apparaat en hebben we de monteur gebeld. Hij kwam met de schokkende conclusie dat de patient eigenlijk aan het overlijden was en niet meer gereanimeerd kon worden. Hij schatte de levensduur van de ketel nog maar op 1 tot 2 weken. Slik! Gelukkig waren we al begonnen met offertes opvragen, omdat hij er dit jaar toch uitmoest, maar het tijdstip kan niet slechter. Na een lange winter zonder sneeuw kunnen we dit echt niet zelf financieren, dus heb ik gisteren een heel erg moeilijk gesprek met onze bank gehad. Die staat ook niet echt te springen om ons ineens op stel en sprong een zak met geld te geven. Even voor de duidelijkheid: we hebben het hier over meerdere tienduizenden euro’s. Vandaag komt de monteur terug om te proberen de ketel provisorisch in leven te houden totdat de nieuwe ketel er is, en wij moeten nog snel even deze week een beslissing forceren wie de opdracht krijgt voor de nieuwe ketel en welke dat dan moet zijn. Net of je even naar de autodealer gaat en binnen een uur moet beslissen welke nieuwe auto je gaat kopen….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.