ons hotel

zondag 18 mei 2008

Het demontageteam

Het heeft ons uiteindelijk ongeveer 4 dagen gekost om de oude wasmachine te demonteren en af te voeren naar de gemeentewerf. Gelukkig namen die het ding zonder problemen gratis van ons aan. We zijn dus nu ongeveer 250 tot 300 kilo oud roest kwijt. De nieuwe wasmachine draait als een zonnetje, en de was wordt schoner als met de oude. De stapels wasgoed beginnen gelukkig al te slinken.
De boekingen voor deze week gaan als een trein, we vermoeden dat we misschien zelfs nog wel vol komen. En dat voor het voorseizoen, wat moet de zomer dan wel niet gaan doen bij ons! Eeerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat het donderdag de katholieke feestdag "Frohnleichlam" is (in andere landen ook wel Corpus Christi genoemd), en dat in Beieren en Baden-Würthemberg de mensen dus een lange weekend vrij hebben.

Vandaag (ja, op zondag) is de satellietmonteur van een gespecialiseerd bedrijfje uit München bij ons langsgeweest, aangezien we sinds een tijdje ook de (zeer matige) ontvangst van de BBC kwijt waren. Vorige keer heeft onze eigen monteur gezegd dat "dit het beste was wat hij kon doen", dus die hoefden we in ieder geval niet meer te bellen! Het bedrijfje uit München wordt gerund door engelsen die zich gespecialiseerd hebben in satellietschotels voor expats. De monteur zag meteen al een groot aantal problemen. Zo stond de schotel uit het lood, was de schotel met een verkeerde houder aan de paal vastgezet en was de positie van de schotel op de paal ten opzichte van de andere schotel ook verkeerd. Na dit alles verholpen te hebben, hadden we enige ontvangst, maar nog steeds niet optimaal. Hij vond het ook erg vreemd dat we geen 100% ontvangst van kanalen van de andere schotel hadden, en vermoedde dus dat er nog iets aan de hand was. Na wat dingen doormeten ontstond het idee dat ongeveer de helft van het signaal in de schakelkast ineens verdween. Van wat erin ging, kwam maar de helft eruit…. Hij komt nu eind van de week terug met nog meer apparatuur om dit door te meten. 

Eigenlijk hebben die klojo’s van het eerste bedrijf zo ongeveer alles fout gedaan wat ze konden doen. Ook het feit dat ze dagen lang op het dak hebben gezeten, maar nooit hebben gedacht aan de mogelijkheid dat de schakelkast wel eens niet goed kon zijn, vinden wij onverteerbaar. Zij kunnen dan ook, na een volledige diagnose door bedrijf 2, een vette klachtenbrief én de rekening van deze monteur tegemoet zien. Voor de duidelijkheid voor meelezende potentiele gasten: geen angst, we ontvangen nog steeds wel 750 kanalen, alleen geen BBC 2, en dat moet beter kunnen.

Het onderdeeltje van de ijsmachine is ondertussen aangekomen en door Pepijn ingebouwd. Die doet dus zijn werk weer optimaal. Jammer alleen dat je vandaag echt geen ijsklontjes nodig had met 14 graden…. Vanaf morgen zou het wel weer lekker weer moeten worden!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.