ons hotel

woensdag 14 mei 2008

Vermoeiend

Zo, eindelijk weer eens een paar minuten voor een logje! We hebben deze afgelopen dagen veel te doen gehad. We blijven verbaasd over de groei die we ten opzichte van vorig jaar doormaken. Dat moest ook wel, we hoopten op een verdubbeling van vorig jaar, maar het ziet er nu al uit alsof we dat ruimschoots gaan halen. Het weer is hier, net als in bijna heel Europa, stralend. Zo heet als in NL is het gelukkig niet: zo’n 22 graden en een nog redelijk frisse wind. ‘s Nachts koelt het in de bergen bij een heldere lucht natuurlijk ook sterk af.

Gistermiddag is eindelijk de wasmachine bezorgd, maar we kunnen er nog niets mee, aangezien de wateraansluitingen en de afvoer veranderd moeten worden. Gisteren is de loodgieter al geweest voor de kranen, maar de afvoer kan pas veranderd worden als het oude ding geheel gedemonteerd is. Pepijn heeft de afgelopen dagen al heel erg z’n best gedaan om de oude machine weg te krijgen, maar hij zit met enorme bouten aan de vloer vast en iemand heeft er ook nog leuk omheen gecement. Eronder lopen de tegels ook niet door. Nou ja, hij kon in ieder geval niet wiebelen….. De loodgieter is ook tegelijk verwarmingsmonteur en die is nu wel een beetje teleurgesteld dat hij de klus niet heeft gekregen om de verwarming te vervangen. Ja jongens, sorry, maar als een ander hotel veel goedkoper is dan wij en beter aanbiedt wat de gast wil, komt die gast ook niet bij mij. Puur omdat je een aardige vent bent, gaan wij geen duizenden euro’s meer uitgeven aan een verwarmingsketel.

Pepijn kon eindelijk gisteren weer verder met het terras. We hadden gisteren maar een paar gasten, dus kon een gedeelte van het terras voorzien worden van de eerste laag cement om de grootste gaten te vullen. Vandaag ligt het werk weer een beetje stil, de auto moet voor de APK naar Cham en terwijl Pepijn daar is kan hij naar het afvalverlaadstation met de oude tapijttegels. We hebben eindelijk een mogelijkheid gevonden om van ons verbouwingsafval af te komen, het is een hele klus om in Duitsland je rotzooi kwijt te raken. Meestal kun je bij de gemeentewerf bijna niets inleveren, en daar willen ze dan ook nog eens heel veel geld voor hebben. Geen wonder dat je hier computeronderdelen enzo in het bos vindt, mensen zijn zo radeloos dat ze hun oude apparaten uiteindelijk maar illegaal gaan dumpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.