ons hotel

donderdag 4 september 2008

Kerst is vroeg dit jaar

Gisteren belde er een expeditiebedrijf met het bericht dat ze onderweg waren met een levering voor ons. Euh… we hebben niks besteld..???… Vervolgens wordt er door een gigantische vrachtwagen een enorme pallet voor de deur geparkeerd. 

Het bleek een kadootje te zijn van ons nieuwe mineraalwatermerk. Parasols, met mooie parasolvoeten, tafelstandaardjes, water/wijnkoelers, dozen vol met glazen. Totaal gewicht 203 kg….(ok,ok, 8 parasolvoeten wegen al redelijk wat). Als een kind zo blij hebben we alles uitgepakt. Nu hebben we representatieve glazen voor de minibars in de kamers, koelers voor flessen water en witte wijn, en nieuwe parasols voor onze tafeltjes voor het huis en op de terrasjes van de kamers.


We hadden natuurlijk deze week al hele mooie nieuwe barkoelkasten van Coca Cola gehad.
We hebben nog een reden tot feestvieren. In de loop van gisteren zijn we door de omzetgrens van vorig jaar gebroken. Dat betekent dat we de omzet van vorig jaar in slechts 8 maanden bij elkaar hebben. Natuurlijk zitten we in een sterke groeifase en hebben we dit ook nodig (met de omzet van vorig jaar red je het op de lange duur niet).
Vandaag is het Ruhetag, en we hebben geen aankomsten en weinig gasten, dus tijd voor een dagje weg. Het wordt niet alleen lol, we moeten ook naar de Metro (Makro). Gisteren kwamen we er achter dat Regensburg sinds 1 september een zogenaamde Umweltzone heeft ingesteld. Je mag nu alleen nog maar met een speciale (betaal)sticker op de ruit de binnenstad inrijden. Er is hier géén ruchtbaarheid aan gegeven, niemand weet er hier iets van. We hebben echter al het kaartje op het internet bestudeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat we nog wel een parkeergarage weten net buiten het afgesloten gebied. Die zal echter wel heel vol zijn. Het fenomeen Umweltzone breidt zich steeds verder uit in Duitsland, binnenkort zijn we ook in München, Passau, Landshut en Weiden de klos, allemaal steden waar we erg graag komen. Het achterlijke is, dat een aantal van deze steden (muv München) helemaal niet zulke problemen hebben met fijnstof, we zijn hier in een echt landelijke omgeving, midden tussen de bergen en de bossen. En in een aantal andere plaatsen, zoals Burghausen en het Roergebied, is toch echt de zware industrie de hoofdschuldige, en niet de automobilist. Zowiezo wil je in de meeste van de historische steden helemaal niet rond gaan rijden, veel te gecompliceerd. In Regensburg hebben ze de fout gemaakt dat bijna alle parkeergarages aan de rand van de stad nét in deze zone vallen, dus de plaatsen waar mensen hun auto toch altijd al neerzetten. Waar moet je dan nu je auto kwijt? Dit gaat alleen maar leiden tot automobilisten die eindeloos rondjes gaan rijden net buiten deze zone om hun heilige koe te kunnen parkeren. Het lijkt erop dat het "stickertje-kopen" gewoon ordinaire geldklopperij is voor de overheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.