ons hotel

zaterdag 27 september 2008

Aaaahhhhh…

De telefoon staat hier roodgloeiend. Of we nog kamers hebben voor Oud & Nieuw. Sorry vol…. Silvesterbuffet dan. Ook vol…. Kerst dan….. Nou, dan moet je snel zijn, want dat is ook al meer dan 70% vol…. Of we nog kamers hebben voor "het lange weekend". Hiermee wordt het weekend vanaf 3 oktober bedoeld, want dan is het Wiedervereinigungstag en hebben de Duitsers een lang weekend. Euh… ook daar nog een enkele kamer vrij… 

Pepijn heeft naast al deze serieuze telefoontjes ook nog een fan waar we ècht tijd voor hebben. Mevrouw K. belt iedere dag op en wil dan van alles weten, maar reserveert nooit. Ze is zo "onder de indruk van zijn warme rustige stem en hoe fijn hij alles uitlegt". Aaaahhh…..

De vermoeidheid slaat hier een beetje toe nu er nauwelijks meer een rustpunt in onze bezetting zit. Gisteren had ik zomaar ineens zware hoofdpijn en kon ik alleen nog maar in het donker liggen. Waarschijnlijk mijzelf een beetje voorbijgerend. We hebben ons personeel dan ook dringend nodig. 

Helaas kwam Angela met de tragische mededeling dat ze er mee op gaat houden. Aaaahhhhh….Ze is eigenlijk van beroep verpleegster en heeft een baan aangeboden gekregen in het ziekenhuisje van Bad Kötzting als oproep-afdelingshoofd. Daarmee verdient ze natuurlijk véél meer als bij ons, en het is vanzelfsprekend dat ze die kans met beide handen aanpakt. Ze heeft wel beloofd dat we haar altijd mogen bellen als we omhoog zitten. Dominik, onze ex-tuinman, komt tussen kerst en Oud&Nieuw helpen met kleine klusjes, zoals sneeuw ruimen, afwassen, koffers dragen. 
Waarschijnlijk wil de 16-jarige dochter van Sandra wel een vakantiebaantje, dus dat is nog een paar handen met de feestdagen. Dan kwam Timo, de oudere broer van Dominik, met de mededeling dat hij zich overdag thuis verveelde nu Angela en Dominik de hele dag weg waren, en eigenlijk ook wel wat geld wilde verdienen. 
Eerst zou Dominik bij ons komen helpen met de laatste vijf kamers verven toen hij die andere baan kreeg, maar vanaf woensdag komt Timo dus nu Pepijn helpen met klussen. Aangezien het nog te druk is met gasten (we hebben die kamers die opgeknapt moeten worden de komende weken verkocht) gaan Pepijn en Timo nu eerst de geplande sauna aanleggen beneden.

Ook erg aaaahhhh…. zijn een groepje gasten die we nu in huis hebben. Oudere duitsers die niets begrijpen en alles belachelijk vinden. Echt zeikerds eerste klas, niets is goed genoeg, en ze zitten ons de hele tijd sadistisch uit te proberen. We kunnen legio voorbeelden geven, vraag je je nog af waar ik zo’n hoofdpijn van had. Gisteren wilde er bijvoorbeeld eentje zijn aanmeldformulier bij de checkin niet invullen. Jammer, eerst invullen, dan sleutel. Wij krijgen gewoon gezeur met de VVV en de belastingdienst als wij geen papiertje kunnen overleggen. Ook bestellen ze dingen die niet op de kaart staan en dan worden ze boos als we het niet hebben. Morgen hangen we de vlag uit als ze weg zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.