ons hotel

woensdag 24 december 2008

Early bird special

Daar zit je dan met je goede gedrag…. Kwart voor negen en nog geen hond te zien bij het ontbijt….Het ontbijt staat al meer dan een half uur, ik heb al ontbeten en de koffie die om 8 uur vers was, kan ik zo gaan weggooien. Soms heb je van die dagen, dan staat de hele bende een half uur te vroeg aan de deur van de ontbijtzaal te jengelen. Vandaag is echt een uitzondering, meestal is er wel iemand die om 8 uur wil ontbijten.

We lijken zowiezo overgeorganiseerd te zijn. Gisteren hadden we Franziska en Sandra ‘s avonds niet echt heel hard nodig, al was het wel even fijn dat we 2 mensen hadden, waarvan er eentje ervaring in de bediening had. De reden dat het zo soepel ging, was dat we ‘s middags eigenlijk al het eten al hadden voorbereid en dat de gasten druppelsgewijs binnen kwamen. Het personeel was besteld voor het noodgeval dat alle gasten tegelijk zouden komen rond etenstijd.

Het wordt natuurlijk een ander verhaal als we moe beginnen te worden en de was zich op begint te stapelen. Dan hebben we het personeel hard nodig om bij de les te blijven. Vannacht kwam Pepijn laat naar bed omdat hij nog wat rekeningen aan moest passen in het hotelreserveringssysteem, en om half elf wil hij weer onder de levenden zijn, want dan staat de huifkar voor de deur voor de huifkartocht die bij het kerstarrangement is inbegrepen. Het alternatief was een sledetocht, maar er is buiten geen vlokje wit te zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.