ons hotel

zaterdag 6 december 2008

Op Cyprus!

Gisteravond zijn we na een lange dag aangekomen op Cyprus. De wekker ging al om 5 uur. Snurk! Ruim op tijd reden we weg, maar toen we op de top van de bergpas Eck waren, konden we weer terug naar huis door de sneeuw omdat we iets vergeten waren. Uiteindelijk waren we nog steeds veel te vroeg op de luchthaven van München, de balie was nog niet eens open. Maar ja, aangezien er sneeuwstormen en zware ijzel waren voorspeld, moet je die extra tijd wel nemen, helemaal als je niet zo goed weet hoe het langparkeren enzo in elkaar zit. De vlucht ging, geloof het of niet, eerst naar het noorden: het was een zogenaamde driehoeksvlucht met tussenstop in Hannover (mensen uit Cyprus onderweg naar Hannover nog aan boord, die gingen er daar uit, mensen uit Hannover onderweg naar Cyprus kwamen daar aan boord. Op de terugreis hebben we die tussenstop dus niet).

Voor het eerst sinds we zelfstandig zonder ouders op vakantie gaan, kregen we te maken met het fenomeen domme charterpassagiers die onderweg in het vliegtuig en onderweg in de bus naar het hotel alleen maar zaten te zeuren over alles. Wij gokken dat van zeker 75% de mondhoeken permanent naar onderen hangen, jeetje miena, wat een gezeur om niks. Jullie begrijpen dat wij ons wijselijk uit de interessante gesprekjes afzijdig hebben gehouden. Binnen een uur waren we in het hotel al geliefd bij het personeel omdat wij voor de verandering niet klaagden.

Er valt ook helemaal niks te klagen. De vlucht was prima in orde, ok, via Hannover was niet zo leuk, maar dat had je van te voren kunnen lezen bij boeking. De hostess is capapel, de bus naar het hotel stond netjes klaar en ging er zonder tussenstops heen. De zitplaatsen waren wat krap, maar ja, in mediterane landen zijn de touringcars niet berekend op goeddoorvoede Duitsers…. Onze kamer is erg leuk, we hebben zelfs een gratis upgrade gekregen naar een tweekamerappartement, met goed uitgerust keukentje. Niet dat we daar veel gebruik van zullen maken, we hebben halfpension. Het buffet is prima in orde, maar wel ietwat te veel aangepast aan de duitse smaak. Het hotelpubliek is overwegend 65-plus, duits, dik en dom, de meeste personeelsleden spreken alleen duits als vreemde taal. De serveersters komen grotendeels uit Oost-Europa, gisteren hebben we nog even staan babbelen met de poolse medewerkster die het heel leuk vond dat we tsjechisch aan het leren zijn. Hallo en bedankt is hetzelfde in beide talen, en na al het zeurpubliek werd het zeer op prijs gesteld dat er zelfs maar bedankt en een glimlach afkon.

Vandaag hebben we voor een klein bedragje fietsen gehuurd voor 3 dagen. Het is een paar kilometer naar het centrum van Ayia Napa, en hier bij Nissi Beach is er veel dicht vanwege het laagseizoen. Na het eten zijn we gisteren nog even gaan wandelen, maar hebben het centrum toen niet bereikt. Vandaag wel, waarschijnlijk gaan we vanavond na het eten even kijken of er in het dieptepunt van het laagseizoen nog wat leven in de brouwerij te vinden is, al zijn we niet van die discogangers. Als het buffet weer zo inspirerend is, eten we misschien wel buiten de deur. Let wel, hier hebben we rekening mee gehouden toen we het boekten. Voor de 319 pp die we betaald hebben, kregen we zoveel (vlucht, 4-sterrenhotel, ontbijt, diner, 2 dagen huurauto en transfers) dat we het diner ook wel kunnen missen. Dinsdag en woensdag hebben we de huurauto gereserveerd, dat was ook allemaal prima geregeld, dan wordt het ook iets slechter weer, dus dan wil je toch niet fietsen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.