ons hotel

vrijdag 26 december 2008

Kersttraditie

Vorig jaar was het op de avond van de 24ste een gesprongen waterleiding… Dit jaar was het op de 25ste een stroomuitval in de keuken en een deel van het hotel…..Een trieste kersttraditie!
Precies op het moment dat de eerste gasten gingen zitten voor het kerstdiner viel in de keuken alles uit. Het merkwaardige was dat 1 oven het toch nog deed en voor de rest niets meer. Paniek! Timo en ik hebben een verlengkabel gelegd vanuit de wasruimte beneden (in alle serviceruimtes was er ook nog maar 1 stopcontact wat het deed) en daar een elektrisch kookplaatje op aangesloten, zodat we de soep van het voorgerecht konden opwarmen met een broodje uit de oven. Pepijn heeft de gasten bezig gehouden en een electricien geregeld. Dat wordt vast een hele leuke rekening, hij zat op een feestje, maar hij kwam wel zo snel mogelijk. Een uur hebben we zonder stroom gezeten voordat het probleem opgelost was. Geloof het of niet, we zijn er in geslaagd met een donkere keuken en donkere koelruimte toch nog alle drankjes en soepen op tafel te krijgen, zij het met gigantische vertragingen.

Het probleem was dat 1 van de 3 fasen van de hoofdzekering eruit lag, volgens de electricien een bijna onmogelijk scenario. Hij heeft ons gerust gesteld dat het hoogst waarschijnlijk niets was waar wij wat aan konden doen, het was geen overbelasting van onze kant. Hij denkt aan een montagefout of een stroompiek, en komt nog terug om alles nader te onderzoeken. De gasten namen het verbluffend cool op, ze hadden gelukkig ook wel door dat het niet echt onze schuld was, dat wij ons kapot schaamden en dat het echt niet sneller opgelost zou zijn als ze ons heel de tijd op ons nek zaten. Er zijn echter mensen die tussen het aan tafel gaan en het toetje meer dan 3 uur hebben gewacht. Het zijn allemaal niet van die grote drinkers, de meeste hadden maar 1 of 2 drankjes gehad, dus die drankjes hebben we "on the house" gedaan. De gasten waren erg blij met deze oplossing, het zorgt er hopelijk voor dat we geen gezeur met uitchecken krijgen.

Gevolg is dat alles erg uitgelopen was, Timo ging om 23.30 naar huis toen de afwas weg was en toen moest alles nog gedekt. We hebben beiden dan ook weinig slaap gekregen. Ik ben nu kapot, en Pepijn kwam pas om 4 uur naar bed en ligt nog even. Wat een puinhoop! Alle gasten die nu binnen komen voor het ontbijt beginnen te grinniken als ze mij zien. Waarschijnlijk zie ik er erg bescheten uit…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.