ons hotel

woensdag 2 december 2009

Morgen weer naar huis!

Het zit er weer bijna op! We hebben een fantastische cruise gehad en zijn nu in het hotel in Lissabon voor ons laatste nachtje voordat we morgen terug vliegen naar huis. Het hotel is heel erg mooi, en we hebben een upgrade gekregen naar een junior suite met een bubbelbad (wat we nog niet gebruikt hebben)! We hebben zoveel gezien en beleefd op deze reis dat we wel een paar logjes nodig gaan hebben…

Op donderdag 19 november zouden we via Zürich naar Venetie vliegen. Zouden…want bij aankomst op de luchthaven van München bleek de vlucht naar Zürich geannuleerd te zijn.We waren echt niet gestressed, want we zagen in 1 oogopslag dat er die dag ook nog genoeg vluchten naar Italiaanse bestemmingen gingen. Wat we niet gezien hadden was dat er ook een directe vlucht van Air Dolomiti ging naar Venetie. Hierop werden we omgeboekt met het resultaat dat we anderhalf uur later weggingen uit München, maar 2,5 uur eerder in Venetie waren! We moesten best lang wachten totdat de juiste waterbus ging naar ons heel erg leuke hotel, wat direct bij de waterbushalte gelegen was (in Venetie wil je écht niet met jekoffers over de trappetjes en bruggetjes slepen). De hotelier raadde ons een fantastisch restaurantje aan, waar we de beste maaltijd in misschien wel 10 jaar gegeten hebben. De volgende dag hebben we Venetie te voet verkend. Een aangename herkenning na 11 jaar! Op zaterdag hebben we lekker uitgeslapen en zijn rustig naar het schip gegaan.

Voor diegenen die nog nooit gecruised hebben: het is een van de meest fantastische vakanties die je je kan voorstellen. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, hoe fit je bent, wat je wilt eten en hoeveel geld je wilt uitgeven, of je naar de bingo of de disco wilt; het is gewoon hardstikke leuk voor iedereen. De hut is niet groot, maar heeft alles wat een goede hotelkamer je ook biedt en je bent er bovendien alleen om te slapen, douchen en om te kleden. De hele dag door is er eten, live muziek en entertainment, maar het schip beschikt ook over een bibliotheek, internetcafé, een stilteruimte, enz als je je even wilt afzonderen. ´s Avonds zijn er eersteklas shows van topentertainers en is er het luxe driegangendiner in het luxe restaurant. Daarbij kun je kiezen voor een tweepersoonstafeltje of een grote tafel voor de gezellige conversatie.

Dan kun je natuurlijk ook aan land gaan in de verschillende havens waar het schip aanlegt, voor ons 1 van de grote voordelen van cruisen. Dit kun je gewoon alleen te voet doen of met het lokale openbaar vervoer, of je kunt meegaan met een georganiseerde (maar dure) excursie. Omdat je maar 1 dag ter plaatse hebt per havenstad is het verstandigje van te voren in te lezen wat je daar wilt doen of zien. Ook is het belangrijk van te voren goed het vaarschema door te nemen hoeveel tijd je aan land hebt (het duurt even voordat je van boord kan en je moet een half uur of soms een uur voor afvaart weer aan boord zijn). Een boot die 3 uur in de haven ligt is dus bijvoorbeeld zinloos als je eraf wilt.

Wij waren dit keer voor de tweede keer mee met Royal Caribbean, een Amerikaanse maatschappijwaarbij de voertaal engels is. Voor mensen die geen engels spreken is het dus echt niet leuk, al probeert men op Europese routes meer consideratie te tonen voor passagiers die frans, duits, spaans, portugees of italiaans spreken. Opdeze boot was de verdeling qua nationaliteiten ongeveer 25% Amerikaans/Canadees, 25% Brits/Iers, 25% Braziliaans/Latijns-Amerikaans, en 25% los gesorteerd over de rest van de wereld (alles van Qatar, Duitsland, Japan, Zweden, Bulgarije, Egypte, tot Rusland en India). De bemanning komt bij Royal Caribbean uit heel veel landen, op deze reis 56 nationaliteiten, zodat je altijd iemand kunt vinden die jouw taal spreekt.  
In volgende logjes plaatsen we foto's en verhalen van de havens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.