ons hotel

zaterdag 5 december 2009

Terug in de vrieskist

Allemensen, wat is het koud! Zaten we vorige week nog bij 23 graden op een terrasje langs de zee in de zon, thuis gekomen lag er al ruimschoots sneeuw. Normaal gesproken vinden we sneeuw altijd wel grappig, maar mentaal zijn we er nu nog niet zo ver. We zagen donderdag in Deggendorf al een grote kerstmarkt, daar hadden we nog even helemaal geen zin in. Ik merk dat ik het zowiezo moeilijk opstarten vind, ik ben nog in "relax-stemming". We zijn er eigenlijk meteen weer vol ingegooid met stápels post en ook meteen weer een aantal gasten. Die hebben we hard nodig, want dicht zijn betekent geen geld verdienen, en de vaste kosten lopen natuurlijk wel in alle hevigheid door tijdens onze afwezigheid. 
Natuurlijk konden we ook direct de dag na thuiskomst naar de groothandel, want we hadden niets in huis. We hebben meteen dingen gekocht voor de feestdagen die nu in de aanbieding waren. Dat is ieder jaar weer een leuke sport om zo lekker mogelijke feestgerechten aan te bieden binnen het beschikbare budget. Inmiddels zijn we al druk bezig met het feestdagenrooster van het personeel, het maken van de tafelindeling voor het Oudjaarsbuffet en het uitzoeken van bruikbare recepten. Nieuw dit jaar is dat we met de feestdagen een aantal doorlopende boekingen van 12 of 14 dagen hebben, vorig jaar ging iedereen weg na de Kerst en kwamen er nieuwe gasten voor Oud&Nieuw. We kunnen dus niet te veel recepten "recyclen", maar moeten nog meer variatie aan menu’s uit de hoge hoed toveren. 

De foto’s van de vakantie zitten nog in de camera en de koffers staan nog half-uitgepakt in de gang. Die foto’s, plus een log over de rest van de vakantie komen later wel, waarschijnlijk over een paar dagen als we weer in het ritme zitten en de kerstversiering hebben opgehangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.