ons hotel

maandag 4 juli 2011

We leven nog!

Er zullen wel mensen denken dat we opgehouden zijn met loggen, zo lang was het hier stil. We hebben het echt onmenselijk druk. Het weekend was het hotel helemaal vol, hadden we een BBQ-avond met bijna het hele hotel, is er een medewerkster vrijdag in de hitte van de strijd ziek naar huis gegaan, en nu zit ik hier met hoge koorts bij de receptie te zweten. Pepijn heeft ook al dagen nauwelijks geslapen, dus die moet nu een keertje uitslapen terwijl ik het fort bewaak.

Deze week zijn we omgeschakeld op ons nieuwe bier. We waren al langer ontevreden over Osser, en de grote doodsklap kwam toen we vroegen of we misschien na al die jaren een doosje glazen konden hebben. Dat is heel normaal in de horeca: verkoop jij een bepaald merk, dan stelt dat merk je minimaal de bierviltjes, glazen en misschien nog wat andere artikelen zoals parasols of reclameborden ter beschikking. Die glazen kregen we niet. Zowiezo was hun service altijd al niet-bestaand en was in de laatste 2 jaar de kwaliteit van het bier ook nog eens achteruit gehold. Pepijn heeft zich bijna een leverprobleem gedronken bij het testen van vele lokale bieren. Nu hebben we Viechtacher.

Vrijdag was de primeur van het nieuwe aanmeldsysteem van de VVV. In ieder hotel moet een gast een papiertje invullen bij het inchecken. Vroeger gingen wij met die papieren naar de VVV, die ze dan daar verwerkten. Sinds 01.07.2011 gebeurt dat alles vol-automatisch. De gast vult hier zijn gegevens in en wij voeren ze direct in het computersysteem van de VVV in. Wij kunnen hier dan direct een kortingkaart uitprinten, die naast dat hij kleine kortingen geeft bij musea en attracties, ook dient als gratis openbaar vervoerkaart (in het hele Beierse Woud, in Landkreis Cham, Regen en Freyung-Grafenau), en tevens recht geeft op eenmaal gratis 's avonds toegang tot het zwembad. De drukkerij was laat met het leveren van de kaartjes en de aanmeldformulieren, en dus konden we donderdagmiddag pas alles ophalen bij de VVV, en werd de computertoegang voor de hoteliers toen pas vrijgeschakeld. Wij waren hier niet blij mee, aangezien vrijdag het hele hotel volliep en we toch graag iets meer tijd gehad hadden. Gelukkig is alles probleemloos verlopen. Wij zijn er blij mee, en de gasten zijn dolenthousiast over de nieuwe voordelen.

Dan hebben we tussen de bedrijven door onze eigen vakantie geboekt. De eerste twee weken van december gaan we naar Turkije. Eerst een week een rondreis door het binnenland, daarna een week in een superluxe vijfsterrenhotel all-inclusive relaxen. Het is nog 4 maanden, maar het geeft rust in de tent, voor ons, voor de gasten en voor het personeel. Waarschijnlijk gaan we de week ervoor al dicht. Vorig jaar zijn we direct na sluiting op vakantie gegaan, meteen na allerlei congressen en beurzen, en daardoor waren we zo uitgeput dat we er niet van konden genieten en nog vermoeider zijn teruggekomen. Bovendien is de 2e helft van november en de eerste helft van december hier echt de dode tijd. Het is niet nuttig voor die ene verdwaalde gast het hele hotel te verwarmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.