ons hotel

zaterdag 15 oktober 2011

Hamster

Gisteren en eergisteren hadden we een topavond: gigantisch veel eten en drinken verkocht, een gezellige sfeer in het restaurant, veel gezellige blije gasten. Vandaag bij het uitchecken kregen we van iedereen een stevige hand en zei iedereen dat ze het zo jammer vonden om naar huis te gaan, zo leuk was het bij ons. Kijk, daar doe je het voor.

Het leukste was natuurlijk voor het laatst bewaard, gelukkig waren alle andere gasten toen al de deur uit. We hadden er al voor gezorgd dat we met z'n tweeen waren. Mevrouw vond dat ze niet hoefde te betalen. Daar dachten wij helaas voor haar heel anders over. Uiteindelijk heeft ze betaald en zijn ze mokkend de deur uitgegaan. Ze hadden zelf een taxi geregeld. Het was een wonder dat er nog iemand kwam, want met beide taxibedrijven hadden ze vette ruzie gehad. Dat was natuurlijk allemaal de schuld van andere mensen, "er werd constant tegen haar geschreeuwd". Sandra zei dat er een duits spreekwoord is "hoe hard je het bos in schreeuwt, zo echo't het ook terug", en dat dat toch wel hier erg van toepassing was.

Vandaag is het prachtig weer, een hoop nieuwe gasten op aankomst, en er is al redelijk wat eten besteld voor vanvond. Het is even hard aanpoten voor ons en voor Sandra. Dat die er langzaam genoeg van begint te krijgen begrijp ik volkomen. Christine is natuurlijk in Sardinie, dus alles komt op Sandra neer. Er komt ook geen einde aan de drukte, deze week zitten we weer goed vol, en nu begint het lange weekend met Reformationstag/Allerheiligen/Allerzielen zich al spectaculair te vullen. Ik zei deze week nog lachend dat ik mij zo'n hamster voel op zo'n ronddraaiend rad: hollen, hollen en je mag er niet af.

Volgende week hebben we leuke vooruitzichten, al is het meeste wel verplichting, zij het een leuke. Volgende week zondag t/m dinsdag hebben we TipTop-vergadering, woensdag gaan we naar een hotelcongres en donderdag zijn we in Praag om Pepijn's paspoort bij de nederlandse ambassade te verlengen. Voor Turkije moet je paspoort bij vertrek nog 6 maanden geldig zijn en dat is hij nét niet meer. We weten nu al dat we erg moe de deur uit gaan en erg moe weer terug komen, maar leuk wordt het allemaal wel. Vrijdag begint dan dat lange marathonweekend van 5 dagen al weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.