ons hotel

donderdag 5 januari 2012

Voor alles een eerste keer....

De rust is hier vandaag een beetje weergekeerd. De meeste gasten die hier met Oud & Nieuw waren zijn weg, de laatsten gaan vandaag. Ondertussen hebben we de afgelopen dagen nog steeds een bomvol hotel gehad, vandaag is het iets rustiger. Vanaf morgen worden we dan weer voller. In de katholieke delen van Duitsland en Oostenrijk is het morgen weer een officiele vrije dag, dus een lang weekend, en dat betekent voor ons goede zaken. Het enige wat niet leuk meedoet is het weer, net als in vele delen van Europa hebben we hier regen en storm. Vanwege de storm is de gondelbaan bij de Arber vandaag buiten bedrijf. Het gevolg is veel klachten van de gasten, alsof wij er wat aan kunnen doen. De eerste annulering voor dit weekend is al een feit....

Sinds deze week heeft de provincie een nieuwe vuilophaaldienst, en dat is toch een feest....ahum....Maandag zouden ze de biobak komen legen. Maandagmiddag toch maar eens gebeld wanneer die zouden komen. Euh...een complete straat vergeten....we zijn morgen in de buurt en komen dan legen, laat de bak aan de straat staan. Dinsdag natuurlijk weer niets. Woensdag vroeg weer gebeld met de vuilophaaldienst: Uw bak is toch gisteren geleegd, er had iemand opgebeld van de Bergstrasse in Frahels? Leuk jongens, dat zijn onze achterburen, dus je bent langs 3 zijden van ons terrein gereden, langs onze voordeur, je moet zo ongeveer over de biobak heen hebben gereden, maar je hebt 'm niet gezien???? Tsja, foutje....maar vandaag zijn we in Hohenwarth, dan rijden we wel even om en legen dan uw biobak. Gistermiddag 15:10 nog niemand geweest. Wéér gebeld. Jaaaaa...we komen......maar dan wel morgen. Wat morgen??? Grapje zeker! Pepijn heeft heel rustig maar beslist gezegd dat als er donderdag niemand komt, hij het afval dan persoonlijk vrijdag bij hen bij het kantoor op de stoep komt dumpen. Toen toch maar weer even de provincie gebeld... Het blijkt dat er honderden klachten zijn uit Lam (we hebben nog geen 3000 inwoners, waarvan veel grote gezinnen), dus een snel rekensommetje leert dat ze een gigantisch percentage niet geleegd hebben. Volgens de provincie gaan ze vandaag een extra tour doen in Lam, de hele route rijden om alle vergeten bakken te legen. Iedereen heeft natuurlijk na de feestdagen een overvolle biobak, bij ons kan er echt niets meer in.
Update: om 10 uur is hij geleegd!!!

Dinsdag hadden we niet veel rustdag. Ik moest naar de Metro in Regensburg en Pepijn moest thuisblijven voor veel aankomsten. Uiteindelijk is hij ook nog de hele dag in touw geweest met telefoon en email. Om 19 uur waren alle gasten binnen en was ik terug met de boodschappen. We zijn snel nog even de deur uitgegaan om een pizza te eten in Bodenmais. Na de hectische weken vonden we dat we wel even 2 uurtjes vrij mochten hebben. Bij terugkomst rook het in de hele gang erg raar, het leek op een raar soort rooklucht, net of het wiet was. Wat nou weer? In een lege kamer had Sandra na het schoonmaken per ongeluk het licht aangelaten, en toen ik daar naar binnen ging om het licht uit te doen, rook ik het nog sterker. Het leek onder de tussendeur met de naastgelegen (niet-roken) kamer door te komen. Het was inmiddels al laat, en je kunt moeilijk bij iedereen op de deur gaan bonzen. Wel leek het erg duidelijk dat er gerookt werd in een niet-roken kamer, op die gang mag niet gerookt worden.
De volgende dag hing er een niet-storen bordje aan de desbetreffende deur. We hoorden echter onder de deur door de wind huilen onder de deur. Ze waren de deur uit en hadden duidelijk dus met vliegende storm en slagregens het raam open laten staan. Een goede reden om naar binnen te gaan dus, voordat wij een natte kamer en/of glasscherven zouden hebben. Bij binnenkomst stonden er hele bakken met sigarettenpeuken, en ook de vuilnisbak lag helemaal vol. Wij wisten genoeg.
Pepijn heeft ze hier bij de receptie opgewacht tot ze thuiskwamen en ze voor de keuze gesteld: naar een (duurdere categorie) roken-kamer, of vertrekken en de schade betalen van het onverhuurbaar maken van een niet-roken kamer. Boos verdwenen ze naar de kamer, ze vonden niet dat ze iets fout gedaan hadden, dat moest maar kunnen allemaal, "ze keken wel wat ze gingen doen". Een paar minuten later dreef er een hele sterke wietlucht de gang op. Zoooo...die waren zooo van mij.....Eén van de "heren" kwam naar de receptie om te zeggen dat ze in die kamer bleven en dat ze daar ook gewoon door zouden gaan met roken. Ze hadden die kamer gehuurd en wij konden ze niet zomaar op straat zetten. Ik heb gezegd dat wij een zero-tolerance beleid met betrekking tot drugs in ons hotel hebben en dat ze nu gingen vertrekken, met betaling van de aankomende nacht omdat wij de kamer niet konden verhuren. "En wat dachten jullie daar aan te gaan doen om ons eruit te krijgen" (nog brutaal ook)? Nou, als ik nu een briefje van 2 regels typ dat u ongewenst verklaard bent op ons terrein, pleegt u huisvredebreuk en kan de politie u eruit komen zetten. Dan geven wij de politie ook gelijk toestemming huiszoeking te verrichten in uw hotelkamer en vertellen we die natuurlijk ook dat u heeft zitten blowen (softdrugs zijn strafbaar in Duitsland). Het was ineens heel stil en binnen een paar minuten waren ze weg, na volledige betaling. De andere kerel kon nauwelijks nog staan of praten, zo high was hij. Ze hadden hun stuff door de gootsteen gespoeld, ze dachten dus echt dat de politie zou komen. Dit was de allereerste keer dat wij iemand eruit gezet hebben.

Vanmorgen een grote ordinaire ruzie tussen een echtpaar in de gang. Terwijl de hele strijd in volle gang was,  rende ze ineens terug naar de kamer, ze was wat vergeten zei ze. Ze kwam terug met een rare triomfantelijke, samenzweerderige blik in haar ogen. Ik liep net langs met de broodmand onderweg naar het ontbijtbuffet, toen hij iets zei tegen haar, en zij draaide zich om en probeerde hem te slaan maar raakte mij nog net. Ze moesten vreselijk lachen allebei, excuses werden er niet aangeboden. Tijdens het ontbijt hebben onze 2 dames samen snel tussendoor hun kamer schoon gemaakt. Na het ontbijt kwam de vrouw naar mij toe om te zeggen dat de schoonmaakster geld uit haar portemonee had gestolen. Ze had 5 hondertjes in haar portemonnee, en in een geheim vakje een twintigje, en nu was het twintigje weg. Ik heb tegen haar gezegd dat de dames al jaren bij ons werkten, dat die nooit zelfs maar de spullen van gasten optillen om eronder schoon te maken, dat daar nog nooit zelfs maar zoiets gesuggereerd is in al die jaren, en dat wij ons personeel zelfs vertrouwen met de hotelkassa en met onze persoonlijke bezittingen als wij op vakantie zijn. Wij hebben een safe bij de receptie waar waardevolle spullen achtergelaten kunnen worden, ze had het geld bij ons in bewaring kunnen geven. Als ze weg wilden had ik daar alle begrip voor. Toen kwam de merkwaardige zin "nee, ze wilden niet weg, want ze hadden het hier zo naar hun zin bij ons".  Ik heb gezegd dat ik dat gezien de voorgaande mededeling toch niet helemaal begreep, als je je onveilig voelt dan heb je het toch niet naar je zin en wil je toch niet blijven? Ik vraag mij gezien de grote ruzie af of de vrouw haar man een hak wilde zetten of zo, of dat zij dit in ieder hotel probeert en hij haar daar op aangesproken heeft. Gezien het feit dat ze niet eens sorry wilde zeggen toen ze mij bijna een knal voor mijn kop gegeven had was ik ook niet van plan er veel mee te doen, wat een raar ordinair stel. Ach, het gebeurde in Amsterdam dagelijks in de hotels waar wij werkten dat de reiniging beschuldigd werd van diefstal. Het bleek altijd te gaan om iets wat verkeerd was opgeborgen, of de een had geld uitgegeven of vergokt wat de ander niet mocht weten. Dit was hier in ons hotel ook weer zo'n eerste keer die we liever niet hadden meegemaakt.Onze dames stonden in de keuken allebei te janken, ook al heb ik gezegd dat ik ze vertrouwde.

Het begint weer laagseizoen te worden....need I say more.....

4 opmerkingen:

  1. Tjonge wat een toestanden allemaal zeg. Die blowers natuurlijk ten toppe maar toch ook zo'n ordinaire ruzie met als klap op de vuurpijl (mag eigenlijk nu niet meer he ;-) dat je bijna zelf een mep krijgt en valse beschuldigingen. Zie het allemaal maar weer eens recht te breien. Het blijft een vervelende situatie zeker voor jullie dames.
    Franca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zoals ik al op FB schreef; never a dull moment bij jullie. Lijkt me toch wel een vreemde gewaarwording om 'gasten' uit je hotel te moeten zetten. Groot gelijk dat je zo'n wietlucht in je hotel niet duldt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bah blowen, groot gelijk dat je ze eruit gezet hebt!! tja en voor alles is er een eerste keer!!
    Zo erg voor je personeel, verzorg ze maar goed want dat zullen ze niet snel vergeten;-(

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.