ons hotel

zaterdag 7 juli 2012

Tough love


Het was deze week weer eens hard nodig de tuin wat liefde en aandacht te geven.
Dat draaide wel uit op zogeheten 'tough love' want 1 boom begon gevaarlijk te worden voor voorbijrijdend verkeer.



Het was een 'japanischer Essigbaum' of, naar ik meen in Nederland bekend als 'fluweelboom', die groeit supersnel maar het hout is daardoor erg zacht en die bomen zijn dus niet erg duurzaam.
We hadden er al eerder 1 die tijdens een storm is omgegaan, dat konden we bij deze niet afwachten omdat hij over de straat hing. Dus kettingzaag erbij en plat ermee. Ziehier het eerste resultaat.

Er komen rond omheen ook al zaailingen op, dus als we daar een paar mooie van laten staan is de vervanging meteen geregeld. Een metertje verder van de straat lijkt verstandig...

De takken worden afgevoerd naar de gemeentewerf en met de stammen kunnen we woensdag het kampvuur voor de sagen-en legendenwandeling opleuken. Perfecte timing dus.

Met het maaien wil het nog niet echt vlotten, het weer is erg aangenaam (tijdens het boom omzagen 29 graden) maar er valt iedere keer tussendoor een flinke (onweers-)bui, het is dus vochtig en het gras is iedere keer te nat. Tel daar bij op dat we redelijk wat eten verkopen de laatste tijd, meer tijd in de keuken besteden, dan begrijp je dat het gras op de helling intussen een halve meter hoog staat.

Dan hebben we in kamer 4 een leuk probleempje, daar heeft vorig weekend een gast de douchekop laten vallen. Precies op het in de muur ingebouwde glazen zeepbakje, wat dat niet overleefde. Grrrr...
Zo ziet het eruit na verwijdering van het gebroken glas

Zo moet het er eigenlijk uitzien
Gelukkig lijkt het of er nog iemand een passend ding had, dat krijgen we nu geleverd, en de gast is verzekerd. Die heeft zelf aangeboden dit via zijn verzekering af te wikkelen, eerst hadden we zoiets van laat maar, wat kan dat nou kosten, maar gezien de achteraf verrassend hoge kosten hebben we het aanbod toch met dank aangenomen.Die zeepbakjes worden namelijk niet meer gemaakt, je moet vertrouwen op specialistische reservetegelhandels die die originele uit de 70-er, 80-er jaren nog op voorraad hebben gehouden, en 1 zo'n glastegel kost wel 60 Euro! Laat het inzetten dan meteen ook maar door een vakman doen.... ten eerste kunnen we de rekening verhalen en en tweede weten we dan dat het goed gebeurt.
Nu de kamer een week buiten gebruik is, kunnen we meteen de lambrisering lakken. We hebben net weer een stevige regenbui gehad dus ook vandaag wordt er geen gras gemaaid, en morgen al helemaal niet want dan is het zondag en wordt er dus niet met gemotoriseerde apparaten gewerkt hier.



2 opmerkingen:

  1. Nog mazzel dat de gast verzekerd is. Kan je hier vergeten..Als een gast het al zou melden hier..Meestal vind je dergelijke dingen als men weg is en dan zorgt men er ook wel voor dat de credit card niet werkt..

    succes met het vinden ervan...Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Antonia: dat is hier ook heel erg zeldzaam hoor. "Mijn naam is haas" en we doen nog zoveel mogelijk moeite om het te verbergen.
    Het is dat het vaste gasten waren die hier al 4x waren. Zij hadden toevallig een aansprakelijkheidsverzekering waar ze al 30 jaar premie voor betaalden en waar ze nog nooit iets van geclaimd hadden.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.