ons hotel

zondag 30 september 2012

Er lopen er meer buiten...

De laatste tijd hebben we steeds meer het idee in een surrealistische film te zijn beland. Dit jaar was een jaar met gigantische primeurs: de eerste keer iemand eruit gegooid (die aan het blowen waren), de eerste keer iemand geweigerd bij de receptie (3 keer zelfs, 2x met stiekume hond, en vorige week nog gasten die voor 2 personen hadden gereserveerd maar met 4 personen die op een tweepersoonskamer wilden gaan slapen). Mensen worden gewoon steeds brutaler en hebben steeds meer het gevoel dat zij hun eigen zin wel even kunnen doordrukken. Bij alle vriendelijkheid en servicegerichtheid die in internetbeoordelingen zo geroemd wordt is het echter nog altijd zo dat wij hier de regels opstellen en niet de gast. Al helemaal niet als wat de gast wil ingaat tegen de veiligheid of zelfs de wet.

Gisteren hadden we een nieuwe: iemand wilde een anonieme reservering maken. We kregen een email zonder naam of niets, met een boekingsaanvraag. Uit het emailadres werd ook niets duidelijk, zelfs niet of het een man of vrouw was. Antwoord van ons: ja dat is nog mogelijk om voor die datum te boeken, voor een boeking hebben wij minimaal de namen van de reizigers en een adres nodig. Wat er ook kwam, emails vol met discussies en andere verwarde ellende, maar geen naam of niks. Na 5 mails kregen we 's avonds om 10 uur een dreigmail dat hij/zij (nu stond er 1 achternaam zonder voornaam) ons ging aanklagen en schadevergoeding ging eisen "omdat wij de vakantievoorpret hadden bedorven". Whahahaha..... Mijn reactie: "Onder het Bayerische Meldegesetz mogen wij geen kamers verhuren aan personen die hun gegevens niet willen geven. Wij maken dus ook geen reservering voor dhr/mevr Anoniem, reizend met dhr/mevr Onbekend, uit de Weet-niet-straat in Nergenshuizen. Op verdere emails van u waarin u uw gegevens niet noemt, reageren wij verder niet meer". We kregen nog 1 email-tirade terug en sindsdien is het al 16 uur rustig. De kamer is overigens vanmorgen aan een andere gast die wel zijn gegevens wilde verstrekken verkocht.

We denken dat deze persoon gewoon geestelijk niet in orde is, maar het kan natuurlijk zijn dat hij gezocht wordt door Interpol, of (iets onschuldiger) dat hij met zijn maitresse wil komen waar zijn vrouw niets van mag weten. Kan iedereen zich de heisa voorstellen als er wat gebeurd en wij de politie of brandweer moeten vertellen dat wij geen idee hebben wie de persoon in die kamer is, of dat het echt om een voortvluchtige crimineel gaat? Dan kun je het hotel wel sluiten!

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.