ons hotel

maandag 17 september 2012

Prachtig herfstweer

Het weer is weer heerlijk. Prachtige zonneschijn, overdag 20-23 graden, heerlijk wandelweer dus. Alleen de nachten beginnen wat fris te worden, ook wordt het 's avonds redelijk vroeg donker. Morgen wordt het volgens de weersvoorspelling 23-25 graden! We hebben morgen aankomsten, geen idee hoe laat die komen, maar heel misschien zit er een terrasje voor ons in morgenmiddag. Ze wonen in ieder geval allemaal in oostelijk Beieren, op  maximaal 3 uur rijden van hier, dus tenzij ze nog moeten werken hoeft het niet heel erg laat te worden.
Ondertussen is het deze week wat rustiger in het hotel (ongeveer halfvol), wat ons eigenlijk een beetje verbaasd gezien het mooie weer. Richtig het einde van de maand ziet het er al erg vol uit. Wiedervereinigungstag (eenheid oost & west Duitsland) valt dit jaar op een woensdag, en veel mensen hebben er twee dagen bij vrij genomen. De dag zelf is 3 oktober, maar we zien dus al dat het vanaf donderdag 27 september storm loopt, en dit gaat door tot zondag 7 oktober. De week erna zijn we ook zo goed als vol, dan beginnen er in verschillende delen van Duitsland al weer schoolvakanties en aan het einde van die week hebben we ook 1 nacht een groep in huis.

Wat wel opvalt is dat we weer een beetje "laagseizoenpubliek" krijgen. Wie langer meeleest, weet wat wij daarmee bedoelen. Net had ik weer een enorme discussie met uitcheckende gasten die echt het minste betaalden van alle gasten in het hotel, en die het beláchelijk vonden dat ze toeristenbelasting moesten betalen. "Mevrouw, het stond duidelijk in de aanbieding bij de tussenpersoon op het internet vermeld, het stond ook op de voucher, en ook in de emailcorrespondentie die wij met elkaar gevoerd hadden...hier met het geld..." Voor die € 1,50 per persoon per nacht krijgen gasten van de gemeente onbeperkt gratis reizen met bus en trein in het hele Beierse Woud inclusief alle wandel- en skibussen, plus 2 overschrijdende buslijnen en 1 treinlijn tot diep in Tsjechie, een keer 's avonds vanaf 17 uur gratis in het zwembad, en ook nog allerlei kortingen bij musea en bezienswaardigheden in de omgeving. Zelfs al ga je tijdens je hele verblijf maar 1 keer naar het zwembad of 1 keer met de bus heb je het er al dubbel en dwars uit. Het waren ook dat soort mensen die echt wel alles gebruikt hebben wat gratis was.

Ondertussen zijn we weer in gesprek met onze oude wasserij. We zijn het ontzettend zat dat de nieuwe wasserij geen enkele keer de juiste hoeveelheid was kan leveren, dat de pakbon iedere week niet klopt en dat er met onze klachten niets gedaan wordt. Het toppunt was dat ze voortaan een andere dag zouden komen leveren, en toen gewoon helemaal niet kwamen, en dat bij de maandafrekening de foute hoeveelheden nog steeds op de rekening stond. Ook zijn onze retouren (dingen die vlekken of gaten hebben, verkeerde kleur of patroon, of iets wat we gewoon niet besteld hadden) niet van de rekening af gecorrigeerd. Spannend was het kussen met borduursel van een bejaardentehuis heel ergens anders in Beieren, wat bij ons in de kar lag en waarvoor we aparte rekening kregen. De nieuwste film is dat we nu ineens een wekelijkse rekening krijgen en dat ze beweren geen afboekingsopdracht te hebben.

3 opmerkingen:

  1. nou dat is inderdaad een (was)hoop ellende met die nieuwe wasserij. Hopelijk komen jullie er toch weer uit met het oude bedrijf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Whow, voor de toeristenbelasting hier in Nederland krijg je niksnadaniemendal. Maar misschien zou e.e.a. meer geventileerd moeten worden, dan houden die knieperds hun kop wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmm duidelijk niet georganiseerd in het bedrijf en dan bedoel ik de wasserij;-((( Veel succes met het uitzoeken bij het oude bedrijf!!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.