ons hotel

woensdag 16 januari 2013

Dooie boel

Je kunt wel spreken van stilte ná de storm. Het weekend was voor een weekend midden januari super goed, maar na het weekend stortte het weer keihard in. We hadden voor het midden van de week 1 boeking, we waren dan ook blij dat die geannuleerd werd, nu hebben we de handen vrij om te klussen. Ik ben na een halve winterslaap eens begonnen aan de boekhouding en de strijk, terwijl Pepijn in de balkonkamers een verfkwast ter hand neemt. We hebben het plan om in alle kamers 1 muur een vrolijk kleurtje te geven en de achtermuur krijgt een gesjabloneerde spreuk.

Maandagmiddag moesten we ineens naar de bouwmarkt omdat de keukenkraan de geest had gegeven. Hij lekte al een hele tijd heel erg en was ook al een aantal keren gedemonteerd en gerepareerd, maar nu was het toch echt einde oefening. Na een aantal onsuccesvolle pogingen bij bouwmarkten in Cham zijn we maar naar de Hornbach in Straubing gereden. Daar zijn we wel geslaagd, en we hebben gelijk maar even bij de Griek gegeten. Omdat we ons uitje maandag al gehad hadden, zijn we dinsdag op onze officiele Ruhetag niet weg gegaan.

Met de sneeuw is het hier niet zo veel. In Nederland ligt geloof ik meer. Wel is alles hier eindelijk weer wit, het dal is weken groen geweest. Op de Große Arber ligt nog 60 cm. Dat is het voordeel van onze regio: als er eenmaal sneeuw ligt op de Arber blijft het de hele winter liggen en er kan gewoon geskied worden. Het uitblijven van het grote pak sneeuw drukt natuurlijk op dit moment erg op de last-minute boekingen. Februari loopt als een trein, met Carnaval zijn we al bijna vol. Zelfs maart, ook zo'n stille maand, begint zeer bescheiden al iets te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.