ons hotel

vrijdag 18 januari 2013

Het voordeel van een paar rustige dagen...

We hadden het deze week even wat rustiger met gasten. Niet zo goed voor de omzet, maar je komt weer eens ergens aan toe. Zo heeft Natascha de boekhouding van Oktober en November klaar om naar de boekhouder te gaan, en ze is nu bezig aan December (onze BTW aangiftes gaan per kwartaal), hadden we tijd om achter wat onbetaalde rekeningen aan te gaan (is eigenlijk ook omzet), en is er redelijk wat geklust tussen het sneeuw ruimen door. We hebben namelijk nu ineens wel heel veel sneeuw gekregen.

Tegelijk met de keukenkraan hadden we voor kamer 3 een nieuwe wastafelkraan gekocht, en die is vanavond ook geinstalleerd. Het was hard nodig, ook daar hadden we al de nodige reparaties aan gedaan.
Kamer 1 tot en met 5, de balkonkamers, hebben even een opfrisbeurt gehad met een spreuk aan de wand en wat verse verf over 'kofferstrepen' op de muur, en op kamer 5 na is de buitenmuur van de badkamer ook opnieuw geverfd in, nou ja, zalmroze ongeveer. De kleur heet 'Coral' en dit is het resultaat: (de linkermuur is de badkamermuur)

Deze kamers staan ook standaard in de opstelling met kingsize-bed in plaats van afzonderlijke matrassen, dus we vonden het wel zo passend om er een wat knusser sfeertje aan te geven.

Dan waren we woensdag ook nog even op bezoek bij collega's in Bayerisch Eisenstein, erg gezellig, waarna we op de terugweg via Regen zijn gereden en bij ons favoriete Italiaanse restaurant La Gondola hebben gegeten.

Helaas merkten we op de terugweg dat er een bijgeluidje aan de auto nu wel erg ernstig begon te klinken. Het rechterachterwiel werd ook flink warm - de rem laat niet meer goed los.
De auto staat nu bij de lokale werkplaats, morgen horen we of we hem al weer kunnen ophalen of dat het na het weekend wordt. Onze buurman was zo vriendelijk me op te halen, we hebben maar 1 auto en anders had ik met mijn boodschappen 5 km door de sneeuw moeten sjouwen (wat ik zonder boodschappen nog wel gedaan had).
Vanavond is het nog rustig, misschien zelfs niets want de gasten zijn nog niet aangekomen dus wie weet. Morgen hebben we een flink aantal kamers meer, en na het weekend weer minder. Typisch voor midden januari dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.