ons hotel

woensdag 30 januari 2013

Grieperig

We hebben niet vaak last van griep, extreme verkoudheid of keelontsteking, meestal zijn we gewoon moe. Dit keer zijn we toch een beetje aan de beurt. Gezien onze goede basisgezondheid valt het redelijk mee, maar we worden er toch al een paar dagen aardig door gehinderd. Gelukkig is het heel erg rustig deze week, dus kunnen we een beetje inefficient doen. In de media circuleert het bericht dat het 16 graden zou zijn. Niets van aan, het is rond het nulpunt, eergisteren hebben we nog nieuwe sneeuw gehad en vanaf morgen zou het minimaal een hele week moeten gaan sneeuwen.

Gisteren zijn we niet weg geweest, we kregen gezellig bezoek van een nederlands-ests collega-echtpaar uit Bayerisch Eisenstein waar wij een paar weken geleden uitgenodigd waren en zowiezo was het toch niet echt lekker weer om de deur uit te gaan. Pepijn had zich uitgesloofd met een stroopwafel-appeltjescake. Die was superlekker geworden! Toen ze weg waren, hebben we erg culinair een diepvries pizza in de oven gegooid.

Ondertussen hebben we hier een tirannetje in huis. Het is een grijze dame van middelbare leeftijd die haar tante van gelijke leeftijd terroriseert. Veel geschreeuw, er wordt ook geslagen en de haren vliegen in het rond. Regelmatig moeten wij tussenbeiden komen.  Het lijkt erop dat 1 van de twee de deur gewezen zal moeten worden. De tante heeft net heel hard in de receptie zitten huilen. We wisten niet dat een kat kon huilen, dikke tranen drupten uit beide oogjes op de vensterbank. Jane begint onhoudbaar te worden. Gisteravond wilde Katja bij ons in de slaapkamer blijven, zo doodsbang is ze voor Jane. Vanmorgen wilde ze ook echt de slaapkamer niet uit. We begrijpen er niets van, Jane is op zich een hele lieve kat en het ideale huisdier, leuk met de gasten en aanhankelijk, maar op de een of andere manier moet ze Katja steeds hebben, terwijl die niets doet en gewoon lief ligt te slapen. Ze gaat ook door met slaan en bijten terwijl Katja allang op haar rug in een onderdanige houding ligt. We hebben besloten dat we voor Jane een ander huis gaan zoeken. Het heeft geen gigantische haast, maar dit kan zo niet doorgaan. Ook voor de gasten is het niks, dat gevecht en gekrijs in de gang.


1 opmerking:

  1. Jammer maar helaas. Wij hadden dat in Brazilie met onze boxers. We hebben het best lang geprobeerd maar het ging niet meer, continue ruzie totaan dierenartsbezoeken toe, en daarvoor hadden we niet een tweede boxer bijgenomen. Hopelijk vinden jullie snel een goed adresje. Verder beide beterschap gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.