ons hotel

woensdag 23 januari 2013

Weblog-soap

Geweldig... Weblog.nl, waar onze oude log tot midden 2011 liep totdat Sanoma Media besloot hun site om zeep te helpen, gaat op 1 maart definitief uit de lucht. We kregen een mailtje dat we onze oude blog moest redden. Ondertussen hadden ze onze weblog wel al heel stoer al 2 jaar geleden gewoon offline geknikkerd, dus er vielen geen teksten meer te redden. Na een hoop heen-en-weer staat alles nu weer online, en proberen we voor 1 maart te redden wat er te redden valt. De komende weken moeten we dus meer dan 5 jaar teksten overzetten naar de log hier bij Blogspot. We hadden nog niet genoeg andere dingen te doen.... Als het lukt, hebben we wel alle verhalen op 1 site.

3 opmerkingen:

  1. Vreselijk wat een blamage he. Kreeg dat mailtje ook maar ben allang gestopt bij weblog. Ben toen met de migratie weken (als het niet maanden waren) bezig geweest om nog te redden wat er te redden viel. Foto's was ik zo wie zo al kwijt. Ik heb die 4 jr Brazilie heel gauw in boekvorm gezet. Die verhalen ben ik nooit meer kwijt. Vanaf Dubai heb ik nog wat overkunnen hemelen naar blogspot maar het is nooit meer geworden wat het was, alle verhalen op 1 site. Succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je wil kan ik wel helpen met e.e.a. automatiseren. Stuur maar ff een mailtje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Automatiseren gaat m.i. niet werken omdat het systeem nu bij elke post een captcha vraagt 'of we geen robotje zijn': zoveel hebben we zitten posten.
    Daarnaast moeten foto's van de site geplukt en gesaved worden, waarna ze naar deze blog geupload worden. Als je dat niet doet staan ze er in als link naar de database die straks offline gaat. En dan nog het leuke geintje om handmatig de blogpost-datum aan te passen, hoewel dat nog wel te scripten valt denk ik...En als we 2 blog-posts op 1 datum hebben moeten we even oppassen dat ze er in de juiste volgorde op komen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.