ons hotel

dinsdag 26 februari 2013

Het is volbracht

We hebben al onze oude weblogs over kunnen zetten naar deze Blogspot-blog voordat Web-log.nl uit de lucht gaat! OK, het was een heidens karwei, en veel tijd hadden we de laatste tijd ook niet echt, maar het is gelukt. We moeten hier en daar nog wat aan de layout doen en van een paar maanden in 2006 hebben we een verzamelblog gemaakt. Het was overigens enig om al die oude verhalen weer terug te lezen, en te zien hoe je perceptie is veranderd (of niet). We lachen nu over de aantallen gasten die we toen veel vonden en over verhalen dat we zo hard moesten werken en dergelijke.

Vandaag kunnen we voor het eerst sinds tijden weer eens weg op dinsdag. Het is rustig, zoals altijd doordeweeks als de carnavalsvakantie voorbij is, en we hebben geen aankomsten. We zijn wel helemaal gebroken van weer een gigantisch druk weekend. Volgend weekend lijkt weer zo te worden. Helemaal vrij wordt de dag niet, want we moeten gaan kijken voor een kast of iets dergelijks in de lobby. We krijgen van CocaCola een grote koelkast voor de verkoop van dranken. We hebben vastgesteld dat de minibars/koelkasten in sommige (vooral goedkopere) kamertypes slecht gebruikt worden, dat om de haverklap al die flesjes over de datum gaan, dat gasten weet-ik-wat met die koelkasten uitspoken (gore bende iedere keer), en bovendien zijn een aantal koelkasten inmiddels zo oud dat ze lawaai maken of lekken. We weten van verschillende collega's dat die goede ervaringen hebben met een grote koelkast op de gang of bij de receptie, waar gasten zichzelf kunnen bedienen. Het schijnt dat gasten niet eerlijker of oneerlijker zijn met opschrijven wat ze pakken dan bij minibars. Nu hebben we dus iets van een kast/vitrine/plank nodig voor naast die grote koelkast, want waar laat je anders je glazen enzo?

De afgelopen dagen heeft het als een bezetene gesneeuwd, op de Arber ligt 1 m 80 sneeuw! Gelukkig is het nu opgehouden, Pepijn moest iedere keer naar buiten met de sneeuwfrees.

1 opmerking:

  1. Fijn dat je alle oude postings nu weer op 1 blog hebt. Het is inderdaad erg grappig om terug te lezen hoe je dingen ooit in het verleden ervaarde. Ik heb ook erg gelachen om mijn oude blogs. Wat kan er soms veel veranderen haha. Succes met de sneeuw en het drukke weekend(en).

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.