ons hotel

woensdag 20 februari 2013

Winterslaap

De afgelopen 3 dagen houd ik een winterslaap. Nadat zondag de laatste gasten weg waren ben ik in bed gekropen en ik heb het gevoel dat ik er niet meer uitgekomen ben. Maandag heb ik een gat in de dag geslapen, en gisteren toen we op aankomsten moesten wachten heb ik weer de hele middag geslapen. Pepijn voelt zich overigens niet veel beter. We hebben de afgelopen weken dan ook een beetje te hard gewerkt. Maandagavond was het gastronomenbal, toch ieder jaar een highlight in onze agenda, maar dit jaar hebben we een jaartje overgeslagen: niet alleen waren we veel te moe, maar de andere collega's uit Lam gingen ook niet. Hun redenering hield in onze ogen ook wel steek: het was weer dezelfde locatie met dezelfde catering, enz. Allemaal erg leuk en erg goed, maar niet voor het vijfde jaar achter elkaar...

We moesten gisteren op aankomsten wachten. Die hadden gemeld dat ze tussen 15 en 17 uur zouden aankomen. Wij hadden dus met iemand in Deggendorf een afspraak gemaakt dat we er om 19 uur zouden zijn. Online hebben we een slaapbank gekocht, de bedoeling is dat het derde bed uit kamer 12 gaat en wordt vervangen door een slaapbank. Er is weinig vraag naar 3-persoonskamers, dus we willen de kamer vaker als "luxe kamer" aan 2 personen verhuren. Het is een hele grote kamer met airco en grote flatscreen-TV en hij heeft een gigantische badkamer met ligbad. Nu staat de kamer buiten de schoolvakanties eigenlijk altijd leeg. Het zitje in de kamer is niet meer van deze tijd en heeft al helemaal niets te zoeken in een luxe kamer. Om bovendien toch in te kunnen spelen op de sporadische vraag naar familiekamers leek ons een slaapbank een goed idee. Gisteren zouden we dus naar Deggendorf om de bank op te halen. Het sneeuwde echter als een waanzinnige, en dus lieten de aankomsten ernstig op zich wachten. Inmiddels was het al donker, en twijfelachtig of we op de afgesproken tijd in Deggendorf konden zijn. Het leek ons ook geen heel erg goed idee om in een vliegende sneeuwstorm over de bergpas met een aanhanger te gaan rijden. We hebben dus gebeld en gaan 'm dus nu vanmiddag afhalen.

Toen de aankomsten op zich lieten wachten is Pepijn maar weer een middagdutje gaan doen. Daarna zijn we even in Arrach bij een collega gaan eten. Dat is maar een paar kilometer, maar het was glibberen en glijden. We waren dolblij dat we zo verstandig waren geweest om niet naar Deggendorf te gaan. Na het eten zijn we maar weer snel naar huis gegaan.

Ondertussen kun je hier merken dat de duitse vakanties grotendeels voorbij zijn. Ineens is het rustig geworden, en op de weekenden na blijft dat eigenlijk toch Pasen zo. De week voor Pasen hebben we ook dit jaar weer besloten een weekje dicht te gaan, we hebben dat de afgelopen 2 jaar ook gedaan en je mist niet of nauwelijks inkomsten. Tegen die tijd willen mensen geen wintersport meer en is het hier ook nog niet echt lente, dus de animo voor hotelkamers is nihiel. Het weekje is al meer dan volgepland, met heel veel klussen, administratie doen en vooral slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.