ons hotel

zaterdag 15 juni 2013

Stralend weer

Het is hier al een week stralend weer. Niet dat het iets uitmaakt voor de boekingstand. Na de verregende maand mei hebben mensen een vakantie naar verre oorden geboekt. Ook hielp het niet dat de snelweg A3 nog steeds gesloten was vanwege hoogwater, en dat de poitie iedereen via de media opriep Straubing, Deggendorf en Passau zo veel mogelijk te mijden vanwege verkeerschaos op de omleidingstrajecten. Bijna iedereen die een boeking heeft die nog te annuleren is doet dat ook. Iedereen die er niet meer onderuit kan belt ons de dag voor aankomst in paniek op om te vragen of het bij ons wel droog is en hoe moeilijk wij te bereiken zijn. Nou, hier geen probleem hoor, ook nooit gehad! Er komt geen enkele boeking binnen, zelfs niet eens een aanvraag. We hebben dit weekend echt het rustigste juniweekend in jaren, en dat terwijl het nu ideaal weer is om te wandelen. Vanaf dinsdag wordt het hier heel erg heet, temperaturen tot 32-34 graden, gevoelstemperatuur tot 39 graden.Pepijn is nog snel de heg aan het knippen voordat het later in de week te heet wordt.

Met betrekking tot het hoogwater zijn de problemen grotendeels voorbij. Het is verrassend om te zien hoe snel alles is opgeruimd, in Passau zijn de winkels weer open en de rondvaartboten varen ook al weer. Alleen de snelweg A3 zorgde deze week nog voor hoofdpijn, het asfalt was namelijk over een afstand van 63 km in beide richtingen kapot en/of onderspoeld, ook lag er heel veel modder en wrakhout op de rijbaan. De schade aan het klaverblad van de aansluiting A92/A3 bedraagt alleen al tussen de 1,5 en 2 miljoen euro, en dat is slechts een paar honderd meter van die 63 km. Vanaf vanmorgen 9 uur mag er weer gereden worden, maar maximaal 60 km per uur. Het is niet voor te stellen, maar vorige week zag het klaverblad A92/A3 er nog zo uit, en nu is hij weer open en staan in Deggendorf en Passau de terrasjes al weer buiten:

Wij zijn dinsdagmiddag lekker gaan wandelen met het prachtige weer. We stonden midden in het bos en kwamen er toen achter dat we allebei hadden gedacht dat de ander een fototoestel in de rugzak had gedaan. Geen foto's dus. We hebben een nieuwe route uitgeprobeerd vanaf ons hotel langs Engelshütt en Tanneneck naar Kolmstein. Super route, erg mooi, goed te doen, niet al te zwaar, met onderweg genoeg mogelijkheden om wat te gebruiken. De collega's van Kolmsteiner Hof zijn altijd zo aardig en hadden al eeuwig gevraagd wanneer we nu eens langs zou komen. Ze hadden het nog veel rustiger dan wij (zij hadden 1 gast), dus we hebben even gekletst. Ook de collega's van het 2 km verderop gelegen Waldschlößl (die we vorige week nog gebeld hebben over de busfirma) vragen al langere tijd wanneer we nou eens langs komen, maar dat hebben we niet meer gehaald. Dat is voor een volgende keer! Onderweg naar huis hebben we bij weer een andere collega in Haibühl gegeten. Het was wel goed, maar typisch Beiers en we vonden de bediening niet zo professioneel. We willen eigenlijk aanstaande dinsdag weer verder wandelen, maar of dat bij het voorspelde snikhete weer nou wel een goed idee is betwijfelen we.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten