ons hotel

vrijdag 28 juni 2013

Visite

Terecht komen er alweer klachten dat we al 9 dagen geen blog hebben geschreven. Reden: gewoon, te druk met alles en nog wat. Ook zijn we raar moe van de enorme temperatuurwisselingen (koud en nat naar enorm heet, en weer terug naar koud en nat, en nu weer droog en redelijk, en vanaf morgen weer plenzen), en hebben we deze week gezellig bezoek gehad van goede vriend Harald.

We missen natuurlijk nogal wat handen. Sandra heeft aangegeven in ieder geval een tijd niet te willen werken vanwege problemen in de privésfeer, en dat lijkt ook op haar dochter te slaan. De zoon van Christine begint over een paar weken aan zijn werkervaringsstage en kan dan ook niet meer helpen, en we missen natuurlijk een ontbijtmedewerker. In Tsjechie begint de schoolvakantie, en kan Andrea eigenlijk alleen nog werken als haar man vrij is. Op Christines andere werk loopt het niet vlekkeloos, en Jutta's moeder in Keulen is behoorlijk aangeslagen na een beroerte dus die wil graag wat vrije tijd om bij haar moeder te zijn.

Ondertussen kabbelt het met de gasten rustig door. Natuurlijk hebben we er gasten tussen zitten die je wel achter het behang wilt plakken, maar die zitten er altijd tussen. Het is dit jaar redelijk rustig, door het slechte weer in mei hebben waarschijnlijk veel gasten afgezien van een vakantie in Duitsland. Ondanks de matige bezetting weten we de omzet van vorig jaar vast te houden, maar eigenlijk moeten we wel groeien.

Op onze Ruhetag hadden we het omgekeerde van de week ervoor: koud en nat. We moesten dus een binnenactiviteit verzinnen. We zijn dus naar Straubing gereden en hebben het Gäubodenmuseum bekeken. Erg leuk, met een mooie opgegraven romeinse schat. In Regen hebben we gezellig bij de Griek gegeten. De dag erna moest ik in Cham de auto ophalen bij de dealer. Toen het zo warm was bleek de airco het niet te doen, dus de auto werd nu gerepareerd en kreeg meteen een grote beurt.
Op donderdag hadden we geen aankomsten en geen vertrekkers. De receptie hoefde dus eigenlijk niet bezet te zijn. Het weer was optimaal om te gaan wandelen, dus hebben we een hele lange wandeling gemaakt. We zijn met de bus naar Tanneneck gereden (scheelt klimmen), en van daar uit via Kolmstein en Höllhöhe over de kam en dan naar beneden naar Hohenwarth. Daar hebben we de bus terug genomen. Rond etenstijd waren we weer thuis, en 's avonds kregen we nog wat eters. Vandaag is Harald weer vertrokken. We zijn wel een klein beetje stram en moe van de wandeling, maar het is lang zo erg niet als onze spierpijn van 2 weken geleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.