ons hotel

dinsdag 3 oktober 2006

Herfst

Sinds een paar dagen zijn we weer lekker thuis. En 1 ding weten we zeker: Lam is THUIS. We hadden verwacht veel meer emotie te voelen bij Amsterdam, onze oude buurt en ons oude huis, maar die voelden we gek genoeg geen van tweeen. We werden zo moe van Nederland, van de drukte, het vuilnis op straat, de ongemanierdheid en gejaagdheid van de mensen. Natuurlijk was het fantastisch om iedereen weer te zien en gezellig een avondje op een terras ouderwets te ouwehoeren (door de telefoon ga je niet echt een interessante discussie opstarten of zo), maar na een paar dagen vonden we het wel weer genoeg. Helaas vielen we bij de oud-collega’s van Martinair net binnen op "bijltjesdag"; veel collega’s hadden net gehoord dat hun contract niet verlengd zou worden of dat ze hun waarnemende hogere rang weer moesten inleveren. Ieder jaar is het in het luchtvaartwereldje hetzelfde gezeur en het voelde als een enorme bevrijding dat ik niet meer aan de teleurstelling blootgesteld hoefde te worden. Als wij er niets van maken, dan is dat voor een groot deel aan onszelf te wijten, en heeft dan niet met een beslissing vna een leidinggevende te maken.

Vandaag hebben de weergoden hier de waterkraan opengedraaid. Zelfs de katten weigeren naar buiten te gaan, die vinden de hoeveelheid regen onaanvaardbaar. Het is plotseling herfst geworden, binnen een paar dagen zijn de blaadjes aan de bomen gaan kleuren en gaan vallen. Gisteren hebben we nog een prachtige herfstwandeling gemaakt, samen door het bos bij het huis. Het mindere weer, en daardoor het gebrek aan gasten, geeft ons wel de gelegenheid binnen lekker veel te klussen en op te ruimen. Mijn ouders hebben de afgelopen dagen erg geholpen met kasten in elkaar zetten enzo, maar die zijn vandaag weer richting huis vertrokken. We verwachten eigenlijk de komende twee maanden nauwelijks gasten, en dat geeft ons de gelegenheid wat kamers te renoveren en te zorgen dat we eindelijk zelf een huiskamer hebben waar we ook in kunnen zitten (ja, de dozen staan er nog steeds….). Met de jaarwisseling zitten we nu al bijna helemaal vol, we blijven op alle internetboekingssites het aantal beschikbare kamers en de prijzen voor die data aanpassen. De komende maanden gaan we ook veel menu’s proefkoken, zodat het menu op Oudjaarsavond helemaal super wordt.

Groot nieuws is de fax dat de twee hotelsterren in de pocket zijn, ze zijn niet eens komen kijken! Nu nog de officiele plakkette voor naast de voordeur en dan is het helemaal echt. Ook goed nieuws is dat we in Nederland gordijnen hebben besteld, over een paar weken zijn ze klaar en Harald heeft beloofd ze begin november mee te nemen hier naartoe.

De hotelbeurs in Düsseldorf, die de originele reden van ons tripje was, was weliswaar heel groot, maar er stonden ook veel standhouders met dingen die we absoluut niet konden gebruiken. We hebben het beursbezoek dan ook kunnen beperken tot 1 dag. Voortaan gaan we alleen nog naar de beurs hier in München of Nürnberg, daar zijn we in februari ook geweest en die is ook heel groot, maar wel wat dichterbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.