ons hotel

zaterdag 14 oktober 2006

Passau

Het is hier nog steeds stralend weer, en gelukkig heeft Pepijn zich slechts 1 dag echt rot gevoeld. Dit alles tesamen met het feit dat het echt stil is qua gasten zorgt ervoor dat we met volle teugen genieten van de omgeving. Als de planning het toelaat, gaan we erop uit om de boswandelingen in de buurt te verkennen. Donderdag was het zelfs 21 graden en zijn we samen de echt mooie stad Passau gaan verkennen. 90 km, dus iets meer dan een uur rijden weg, en dus ideaal voor een dagtrip. Natuurlijk kwamen we er in Passau achter dat we het fototoestel waren vergeten, dus helaas kunnen we geen foto’s van Passau op de site zetten. Erg jammer! In Passau komen de rivieren de Donau, de Inn en de Ilz bij elkaar, en dat is aan de kleur van het water te zien. De Donau is blauw, de Inn is groener en de Ilz neigt meer naar zwart. Vanaf de uitzichttoren van het kasteel kun je die drie kleuren naast elkaar in het water zien, echt een vreemd gezicht. Passau is de laatste stad voor de Oostenrijkse grens, en de stad heeft ook onmiskenbaar een duidelijke Oostenrijkse invloed gehad door de eeuwen heen. Het doet qua charme en bezienswaardigheden niet onder voor steden als Innsbruck en Salzburg.

Gisteren hebben we kamer 19 en 20 helemaal leeg geruimd, de bedoeling is dit weekend de schrootjes van de muur te slopen. Dan kunnen we extra stopcontacten aanleggen en verven. Harald komt over anderhalve week en kan dan helpen met laminaat leggen. Zo! Dat is dan weer twee kamers af!

Met Oud en Nieuw zijn we nu echt bijna helemaal vol. Er komen steeds aanvragen binnen voor de laatste paar kamers, en het wordt nu echt "wie het eerst komt, het eerst maalt". We kunnen de hoofdprijs vragen voor een kamer, vol komen we toch wel, en dat is echt een hele gekke gewaarwording….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.