ons hotel

zaterdag 28 oktober 2006

Wachten op de sneeuw

Het weer is hier ineens omgeslagen, zojuist is het flink gaan regenen. Was het eerder deze week nog 21 graden overdag, nu komt het weerbericht dat na het weekend de eerste sneeuw gaat vallen. Eerst natuurlijk in de hogergelegen gedeelten (boven 600 meter, wij zitten op 545 meter), maar vanaf woensdag gaat het ook in Lam sneeuwen en wordt het ‘s nachts -8. Brrr! Gelukkig krijgt onze auto dinsdag nieuwe winterbanden, dus qua timing is dat ideaal gepland!
Wij zijn hier weer voortvarend aan het klussen. We hadden gasten, die zijn vanmorgen uitgecheckt, dus nu is het weer alle remmen los. Pepijn is in de kelder een betonnen fundering aan het maken voor de wenteltrap, we hebben in de keukenopslag nieuwe rekken geplaatst en na het weekend komen de nieuwe deuren en deurposten die we besteld hebben dus kunnen we boven een muur in onze slaapkamer bouwen. Een hoop dingen tegelijk, maar het geeft wel een goed gevoel dat we weer lekker aan de gang zijn.

 Met de tandjes gaat het redelijk, de tandarts was eigenlijk blij verrast hoe goed het ging, zelf ben ik wat voorzichtiger want ik weet dat ik in die regionen snel complicaties heb. De verwachting is dat over twee weken de oude kroon zelfs weer teruggeplaatst kan worden! Ik heb nu weer meer energie nu de penicillinekuur afgelopen is, wel merk ik dat ik nog steeds snel moe ben. De frustraties zijn gelukkig voorbij dat ik steeds te uitgeput was om wat dan ook te doen.

De komende weken staan er nog meer klussen op stapel: we hebben een timmerman gevonden om de afzuigkap af te maken, er komt een installatiebedrijf naar de koelcel kijken (die maakte naar onze smaak wat veel lawaai, en dat resoneerde door de muur van kamer 11), de leverancier van de reclameborden komt wat aan de aftandse borden op de parkeerplaats doen, en een horecabakker komt een oven en een vriezer plaatsen zodat we altijd lekker verse broodjes voor de gasten hebben. We zijn druk bezig geweest een menukaart te ontwerpen, want als we de hele dag lekkere warme koffiebroodjes, pistoletjes en pizzabroodjes kunnen verkopen, gaan we ook een menukaart buiten zetten en dingetjes aan wandelaars verkopen. Als gevolg van de duurdere broodjes en de ietsjes duurdere drankenleverancier hebben we onze (te goedkope) drankprijzen nog eens onder de loep genomen en zijn tot de conclusie gekomen dat daar best een duppie per drankje bij kan. Zowiezo gaat de BTW in Duitsland per 1 januari omhoog van 16% naar 19%, en dat verschil gaan we toch echt niet uit eigen zak betalen….

We zijn nog steeds ontstemd over de enorme rekening voor het kijk- en luistergeld, dat is werkelijk belachelijk veel. Ook dat is een reden geweest om ook onze kamerprijzen nog eens goed te bekijken. We hadden deze maanden eigelijk een goedkopere aanbieding om klanten te lokken in de slappe tijd, maar het is duidelijk dat de markt er gewoon helemaal niet is, dus we hebben de prijzen snel maar weer teruggezet naar wat ze anders zijn. Het zou ons hogelijk verbazen als we tot Kerst überhaupt iemand krijgen…. We hebben trouwens een Engelse touroperator van wandelvakanties gevonden die wel zaken wil doen, dus dat is positief. Voor Engeland zijn Duitse wandelvakanties wel een hele kleine markt, dus we moeten er niet te veel van verwachten, maar het is een leuk begin. Ook hebben we een Nederlandse aanbieders van hotel-weekendjes weg weten te interesseren, we hebben net deze week het contract ondertekend. We timmeren dus steeds meer aan de weg. Ik heb ook al het adres liggen van een aantal Belgische touroperators op het gebied van wandelvakanties die ik nog wil aanschrijven, het zou fijn zijn als we ook uit Belgie wat business zouden kunnen ontvangen. In de Franse markt ben ik nog niet gedoken, heb van de VVV wel begrepen dat Lam wel bekend is bij Italianen. Nou spreken we redelijk wat talen, maar in het Italiaans komen we niet verder dan wat standaardzinnetjes (hier is uw sleutel, het ontbijt is om …). Vandaag weer een aanvraag binnengekregen voor Oud&Nieuw, er komt binnenkort toch een moment dat we nee gaan verkopen (rare gewaarwording!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.