ons hotel

woensdag 13 december 2006

Catastrofale TV

De satellietmonteur is dinsdag geweest, en niet alleen is de hotel-tv-ontvanger super verouderd en analoog, het hele netwerk is ook nog "tamelijk catastrofaal" aangelegd, om de woorden van de monteur te gebruiken. Er is geen andere oplossing dan om allemaal nieuwe bedrading aan te leggen. Zelf waren we er trouwens al achter dat de vorige eigenaar weer een succesloze knutselpoging had ondernomen (zoals gebruikelijk bij hem) toen we coax-kabels in de privémuur vonden die verkeerd om en met plakbandjes aan elkaar zaten. Het was letterlijk een teken aan de wand(-kabelstekkerdoos) dat onze radio zonder enige antenne nog 40% bereik had, en ingeplugd in de muur nog maar 20%. Zucht! Overigens was de satellietschotel van de MediaMarkt weer niet de juiste, en heeft de monteur ons aangeraden het hele zaakje terug te brengen en iets anders te kopen wat wel werkt. Probleem: met heel veel geluk 3 weken levertijd, dus niet meer voor Kerst en Oud & Nieuw te verkrijgen. Hij zei dat veel hotels hier in de omgeving precies hetzelfde probleem hadden, en dat die allemaal gewoon een "Het Spijt Ons, Maar Helaas"-briefje op de kamers hadden gelegd dat de ARD en de ZDF niet te bewonderen zijn. We hebben nog 10 commerciele netten, dus daar moeten de gasten het mee doen. Het idee van de televisie-kamer-met-500-zenders gaat dus opeens ook niet meer werken, omdat we niet de juiste apparatuur hebben. We zijn gisteren dus maar weer eens naar Straubing gereden (uur heen, uur terug) om de hele zooi te gaan terugbrengen. We hebben nu een hele stapel DVD’s gekocht en gaan de breedbeeldTV met de DVD speler toch beneden in een geimproviseerde TV-kamer zetten, zodat mensen in ieder geval goede films kunnen kijken. Zelf hebben we deze kerst ook geen leuke TV, we hebben de chipkaart voor de Nederlandse en Engelse TV ontvangen, maar kunnen er nog niets mee zonder schotel. Wordt dus veel films kijken en heel misschien iets via de computer. Dat heeft wel als nadeel dat die in de receptie staat, dus daar kun je moeilijk met 4 man tv gaan zitten kijken als je gasten hebt (wordt ook erg vol in het kleine hok).

Over gasten gesproken, we hebben gisteren wéér twee kamers verkocht met Oud & Nieuw, we hebben er nu nog maar 1 over. En die gaat ook nog weg, zeker weten! Ook hebben we sinds gisteren 1 boeking met Kerstmis. We hebben het wel eerlijk gezegd tegen die mensen, dat het super-rustig is, maar die vonden dat geloof ik wel lekker.

We hebben trouwens een extra vrieskist gekocht, zo’n enorm ding waar je een lijk in kwijt kan. Die zit nu meteen alweer voor de helft vol met brood, en de andere helft wordt volgende week gevuld met aardappelkroketjes, ijstaarten, wild, enz. We hebben uitgerekend dat we in 1 week tijd meer dan 150 ontbijtjes moeten serveren, en misschien ook wel 150 avondmaaltijden. Aangezien Kerst en Nieuwjaar dit jaar qua weekend ongunstig vallen (net na het weekend, dus alle winkels en toeleveranciers meerdere dagen dicht), moeten we veel inslaan omdat we niet tussendoor bij kunnen halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.