ons hotel

maandag 25 december 2006

Ontevreden!

Nou, we hebben nu gasten die je niet eens mee zou nemen naar het kerstdiner van je boze schoonmoeder. Je vraagt aan ze hoe laat ze graag zouden willen ontbijten, en ze vragen om een wakeupcall om 09.00 uur, en vervolgens drukken ze om 08.05 op de noodbel (bedoeld voor absolute noodgevallen, zoals brand of iemand die ‘s nachts heel ziek wordt), waardoor wij in de slaapkamer zo ongeveer tegen het plafond stuiteren van de schrik. Pepijn eruit en in zijn ochtendjas rennend naar de receptie: ja, ze waren al wakker en waar hun ontbijt bleef…. Vervolgens gingen ze mij tijdens het ontbijt klaarzetten verwijtend aan zitten kijken alsof ik een stuk stront was.

Vandaag gaan we het grote Oudjaarsdiner proefkoken en dan gezellig opeten, een soort generale repetitie. Deze gasten hadden van te voren gezegd dat ze mee zouden eten, maar ze hebben zich nu ineens bedacht. Niet dat wij dat erg vinden, hebben we een rustigere avond. Er komen vandaag nog andere gasten aan, die hebben van ons vooraf het menu gemaild gekregen en die wilden graag mee-eten.

Voor de rest ligt er nog steeds geen sneeuw, wel is alles bedekt onder een dikke laag rijp en is het gemeen koud. Het Frühschoppen is niet erg druk bezocht, de mensen die het hardste hebben geroepen het te verplaatsen naar vandaag zijn er niet eens…. Mijn ouders zijn echt zo goed aan het helpen, die zijn al helemaal professionele afwassers geworden. Mijn vader is nog steeds bezig met kerstversiering, hij is vastbesloten om alles uit de doos op te hangen. We gaan zo maar eens beginnen met het maken van de toetjes voor het Grand Dessert, de Chocolademousse en de Panna Cotta moeten natuurlijk nog even opstijven…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.