ons hotel

dinsdag 19 juni 2007

Leer je krukje praten

We hebben het de laatste dagen best druk. Niet zozeer met gasten, je merkt toch dat de lange weekends (Hemelvaart, Pinksteren, Frohnleichnam) voorbij zijn, maar dat de zomervakantie nog niet is begonnen. Eigenlijk zijn we druk met van-alles-en-nog-wat. Er zijn nog steeds een aantal kamers niet schoon, er ligt een berg administratie, door het groeizame weer blijft Pepijn maar gras maaien (2000m2!), het washok ligt vol met tafelkleden die nog gewassen moeten worden en door de wolken stuifmeel blijf je de balkonnetjes, terrasjes en ramen maar lappen. We hebben de hele belastingadministratie maar weer bij onze financieel adviseur afgegeven, we hebben de handdoek in de ring moeten gooien, daar hebben we echt geen tijd voor.

Met de boekingen loopt het sommige dagen top, andere dagen is het rustig. Wel leuk is dat er steeds meer mensen terugkomen of na hun verblijf een positieve reactie geven. Deze week hadden we 2 stellen onderweg naar Venetie die 1 nacht bij ons sliepen. Ze hebben meteen voor de terugreis volgende week hun kamer betaald, zo graag kwamen ze terug. Groot was het plezier toen ze belden dat ze dat verblijf graag wilden verlengen naar 3 nachten omdat ze het zo naar hun zin hadden gehad. Gisteren belde er een gast, die met Pinksteren bij ons was, om in augustus 10 nachten te reserveren! Ook ontvingen we gisteren een mailtje van gasten die hier met Hemelvaart waren: die hebben een reislog op internet gezet met een positief verhaal over ons en een linkje naar onze website. Leuk is ook dat we bij een nederlandse site bij de "speciaal aanbevolen hotels" zijn gezet. Gasten hebben duidelijk dus een positieve enquete ingevuld (bij hen krijg je die helaas niet te zien). We hebben nu gasten waar we een beetje gemengde signalen van ontvangen. We weten niet echt zeker of ze het wel leuk vinden. Ze zijn hier 10 dagen, ik neem aan dat ze het wel zouden zeggen als er iets niet naar wens is. Ach, nou ja, we zien het enqueteresultaat vanzelf als ze die online invullen.

Vorige week hebben we bij de Ikea in de uitverkoop een mega-aanbieding badkamerkrukjes gescoord. We hadden badkamerkrukjes, maar een aantal waren redelijk aftands geworden (roestige pootjes enzo). We hebben de grootste lol gehad bij het in elkaar zetten: ze heten namelijk Fürby. Voor de leken onder ons: je hebt zo’n harig griezelig knuffelbeest wat je praten kan leren: Furby. Ik denk alleen niet dat het met een badkamerkrukje lukt…..

Hier is het vorige week slechts 1 dag wat koeler geweest, inmiddels klimmen de temperaturen weer gestaag. Vandaag wordt het 28-32 graden, en morgen 31-34 graden. Pepijn is maar vroeg begonnen met gras maaien, later op de dag is het veel te heet. Tenzij er last minute iets binnen komt zijn we vanaf morgen een paar daagjes leeg voordat er weer redelijk wat gasten komen. Hoog tijd om kamer 12 (onze nieuwe familiekamer) eindelijk helemaal af te gaan maken, die is vanaf 1 juli namelijk verhuurd. We moeten nog wat spulletjes kopen, zoals een koelkastje, een bankje en een badwand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.