ons hotel

woensdag 27 juni 2007

Ik heb gedroomd van Belgie....

Zoiets was toch de tekst van het Goede Doel? De Belgen zijn in ieder geval hard onderweg om onze favoriete gasten te worden. Vriendelijk, beleefd, vragen geen buitensporige dingen maar zeggen het wel als er een probleem is, houden erg van het goede leven (belangrijker: van ons eten), besteden in het hotel ook nog iets aan drankjes enzo, en zijn positief ingesteld (ook als het stroomt van de regen zijn ze gezellig).

Het weer is de laatste week redelijk bizar geweest. Eerst zat ik zo te mopperen over de hitte, toen werd het twee dagen koud en nat, toen werd het opeens weer een paar dagen erg warm en gisteren is de temperatuur van 31 naar 9 graden geklapt. De regen kwam hier met emmers tegelijk uit de lucht, je kon de andere kant van het dal niet meer zien. Moeilijk te voorspellen dus, ik waag me er niet meer aan als gasten het vragen. Door die enorme temperatuurswisselingen zijn onze lichamen danig van slag, nu ligt Pepijn weer een uiltje te knappen, en mijn interne thermostaatje werkt niet meer zo goed.

Over een uurtje gaat de aanvraag voor de derde ster op de bus. Spannend! Het is nog redelijk wat werk geweest, aangezien er op de kamers verplicht een A-Z moet liggen met alle info over het hotel en Lam die je maar kunt bedenken (van de A van Apotheek tot de Z van Zwembad), en je deze A-Z ook ter inspectie mee moet sturen. 21 Pagina’s verder (!!) was hij ‘s nachts om 3.00 uur eindelijk af….

We hebben nog redelijk wat werk te doen aan kamer 12 voordat hij zondag in gebruik genomen kan worden. Pepijn is gisteren naar Straubing geweest met de aanhanger om straattegels voor het terrasje te halen, en de badwand moet nog aan de muur gemaakt enzo. Verder wordt het na het weekend redelijk druk, de buurman organiseert een computercusus voor bejaarden, en daarnaast hebben we nog een heel aantal andere gasten. Wordt dus weer hard poetsen, ook tijdens de week, omdat er dan in de uitgecheckte kamers meteen weer iemand anders incheckt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.